Sigaraya bir zam daha mı geliyor? Sigaraya bir zam daha mı geliyor?

Ocak ayında asgari ücretlilere %49 oranında zam yapılmış ve maaşlar 17 bin 2 TL'ye yükselmişti. Ancak, son dört aylık dönemde enflasyon nedeniyle çalışanların maaşlarının alım gücü düştü. Bu durum, asgari ücrete ara zam yapılması konusunu gündeme getirdi. SGK Uzmanı İsa Karakaş, bir canlı yayında asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, zam kararının "çaktırmadan" uygulanacağını ve bu konuda belirli bir tarih verdiğini ifade etti.

1709515

Milyonlarca emekli ve memura, Temmuz ayında 6 aylık enflasyon farkına göre belirli bir oranda maaş zammı yapılacak. Ancak, asgari ücretlilere genellikle yılda sadece bir defa zam yapılmaktadır.

Pek çok asgari ücretli çalışan, Temmuz ayında maaşlarının enflasyon karşısında eriyeceğini belirterek ek zam talebini hükümete iletiyor. Ancak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, enflasyon rakamlarına atıfta bulunarak ara zammın gündemlerinde olmadığını açıklamıştı.

4 aylık enflasyon verilerine göre, maaşlarda %18,72 oranında bir azalma yaşandığı belirtiliyor. Son iki aylık enflasyon verisinin gelmesiyle birlikte hem maaş zammı hem de maaşlardaki erimenin net boyutu daha açık bir şekilde görülecek.

2344673 620X349

Işıkhan'ın açıklamaları asgari ücretlileri üzmüş olabilir, ancak kulis bilgilerine göre enflasyon rakamlarına dayalı olarak bir zam olasılığı hala gündemde.

SGK Uzmanı İsa Karakaş, canlı yayında asgari ücretle ilgili bir tarih belirterek şunları söyledi: "Temmuz zamları da bittikten sonra enflasyon rakamları da düşeceği için kamu zamları da sonradan yapılacak. Ardından çaktırmadan Eylül gibi bir asgari ücrette düzeltme olmasını bekliyoruz. Diğer türlü Şubat ayına kadar asgari ücretlinin dayanması zor."

Kaynak: HABER MERKEZİ