Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan Alzheimer hastası Ramazan Tarım’dan dünden bu yana haber alınamıyor. En son Nazilli’ye bağlı Ovacık Mahallesi’nde motosikletiyle görülen Tarım için başlatılan arama çalışmaları, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), jandarma asayiş timleri ve sivil toplum kuruluşlarına bağlı arama kurtarma ekiplerinin katılımıyla geniş çaplı olarak sürdürülüyor.

Çine’de orman yangını
Çine’de orman yangını
İçeriği Görüntüle

SON OLARAK BENZİN ALIRKEN GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Edinilen bilgilere göre Ramazan Tarım, en son Ovacık Mahallesi’nde bir akaryakıt istasyonunda motosikletine benzin alırken güvenlik kameralarına yansıdı. Kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda Tarım’ın daha sonra arazi yollarını kullanarak Buharkent istikametine doğru ilerlediği belirlendi. Cep telefonu sinyalinin de en son Buharkent sınırları içerisinde tespit edilmesi üzerine arama çalışmaları bu bölgede yoğunlaştırıldı.

Whatsapp Image 2026 07 30 At 17.47.44 (2)

EKİPLER BÖLGEDE SEFERBER OLDU

Kayıp ihbarının ardından bölgeye Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, jandarma asayiş timleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarına bağlı arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Arazi araçları ve yaya ekiplerle yürütülen çalışmalarda kırsal alanlar, arazi yolları ve ormanlık bölgeler titizlikle taranıyor.

ŞEKER, TANSİYON VE ALZHEIMER HASTASI

Ramazan Tarım’ın Alzheimer hastasının yanı sıra şeker ve tansiyon hastası olduğu öğrenildi. Sağlık durumu nedeniyle zamana karşı yarışılan arama çalışmalarının aralıksız sürdüğü bildirildi.

Whatsapp Image 2026 07 30 At 17.47.44

VATANDAŞLARA ÇAĞRI YAPILDI

Yetkililer, Ramazan Tarım’ı gören veya yeri hakkında bilgi sahibi olan vatandaşların vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ni ya da en yakın jandarma birimini arayarak bilgi vermelerini istedi. Dünden bu yana kayıp olan Ramazan Tarım’ı sağ salim bulabilmek için ekiplerin bölgedeki çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Muhabir: Mürvet Nazlı ALTINAYAR