Bayram tatili süresince toplu taşıma araçlarının ücretsiz olmasıyla ailesiyle birlikte ilk kez Eminönü'nü ziyaret eden ve "Pahalı olduğu için biraz gezebiliyoruz" diyen 17 yaşındaki genç ve babasının "Bir balık ekmek bile yiyemiyoruz" sözleriyle gündeme gelen olayın ardından, AK Parti İzmir Milletvekili ve Dijital Mecralar Komisyonu Üyesi olan Karacasulu Şebnem Bursalı'nın sosyal medya hesabından Monaco Yat Kulübü'nde yediği ıstakozun fotoğrafını paylaşması büyük tepki çekti. 

Bursalı'nın Monaco'dan yaptığı paylaşım sonrasında, eski AK Parti Çankırı Milletvekili ve İş İnsanı Hüseyin Filiz'in de sosyal medya hesabından bir ay önce ailesiyle birlikte Maldivler'de yaptığı tatilden paylaştığı fotoğraflar yeniden gündeme geldi. Maldivler tatilinden fotoğrafları "Maldivler güzel ama torunlarla başka güzel. Torunlarım Hüseyin, Ömer, Hülya Minel ve Alisa" notuyla paylaşan AKP'li Filiz, tepkilerin ardından bir açıklama yaptı. Açıklamasında siyasette herhangi bir aktif görevde bulunmadığı ve milletvekilliği görevinin 2018'de sona erdiğini hatırlatan Filiz, gelen tepkileri "maksatlı ve haddini aşan sözler" olarak niteledi.

Whatsapp Görsel 2024 04 14 Saat 20.20.08 E2Ca703E

CHP'Lİ SALICI'DAN TEPKİ: “AKP KİBRİNİN ÖZETİDİR”
CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Bursalı'nın paylaşımını alıntılayarak sosyal medya hesabından şu ifadelerle tepki gösterdi: "Gençler Eminönü’nde balık-ekmek yiyemezken, AKP Milletvekili Şebnem Bursalı'nın Monaco Yat Kulübü’ndeki ıstakoz ziyafeti sınıfsaldır, story atması görgüsüzlüktür, AKP kibrinin özetidir."


LÜKS PAYLAŞIMLARI AK PARTİ'Yİ DE KARIŞTIRDI
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı'nın Monaco'da yediği ıstakozun fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşması partiyi karıştırdı. AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci, Bursalı'nın paylaşımına sert tepki göstererek "Herkes kendine gelsin! Ya da bu partiden defolup gitsin! Yeter!" mesajı paylaştı.

Whatsapp Görsel 2024 04 14 Saat 20.20.08 982E8287

“'PARTİMİZDEN DEFOLUP GİDİN KARDEŞİM”
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Birinci, şu paylaşımda bulundu: "Milletimiz geçim sıkıntısındayken, millet çareler ararken, devletimiz dişini tırnağına takmış ekonomiyi düzeltmeye çalışırken, siz gidip Monaco'da Istakoz yiyemezsiniz, hadi yediniz bunu paylaşamazsınız! O ki paylaştınız, o zaman bu partiden istifa edeceksiniz. Sizin bu tavrınıza, bu ruh halinize hangi parti uygunsa, oraya gideceksiniz! Yer sofralarında kurulmuş, emekle, darbeler, bin bir badireler atlatmış bu partide siz ve sizin gibilere yer yok. Siz burayı babanızın çiftliği zannediyorsunuz, lakin burası halkın bağrından kopmuş, bu milletin öz evladı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisidir kardeşim! Burada artık bu tavırda olanlara yer yok! Biz, size rağmen, sizin gibileri tek tek ayıklayana kadar, ölene kadar Reisimize sahip çıkacağız. Siz, bizim tane tane topladıklarımızı, kamyonu devirerek dökmeye çalışsanız da biz, yılmadan, sizlerden ve sizin gibilerden partimizin izzetini koruyacağız. Uzun uzun yazardım, sabaha kadar yazardım, ama o fotoğraf, inanın bana, bu kadar yazmayı bile hak etmiyor. Aslında tek cümle yeter: 'Partimizden defolup gidin kardeşim' konu bu kadar basit."

Whatsapp Görsel 2024 04 14 Saat 20.20.08 4Bdfcfd5

MONACO YAT KULÜBÜ'NÜN FİYATLARI
Öte yandan Bursalı'nın gittiği Monaco Yat Kulübü'nde Michelin yıldızlı şeflerin hazırladığı menünün fiyat listesine göre, deniz taraklı spagetti 760, karidesli gnocchi 760, sosisli tagliatelle 620, kuzu pirzola 960 Türk Lirası'na satılıyor.

AK Partili Özmen’den üreticilere müjde AK Partili Özmen’den üreticilere müjde

Whatsapp Görsel 2024 04 14 Saat 20.20.08 3Ef45Fa7

DÜNYANIN EN LÜKS KULÜBÜYLE TÜRKİYE'DE NORMAL RESTORAN AYNI
Bununla birlikte Şebnem Bursalı'nın Monaco Yat Kulübü'ndeki ıstakoz paylaşımı tartışılmaya devam ederken Efeler'de Zincirlihan Restaurant'ta kuzu pirzola fiyatı 450 TL, Kuşadası'nda Bülbül Restaurant'ta karışık ızgara fiyatı 700 TL, Didim'de Okka Mangal Keyfi'nde Okka Full Karışık Izgara fiyatı 800 TL ve Nazilli Şanlı Kebap'ta karışık ızgara fiyatının 440 Türk Lirası olduğu kaydedildi. Menülerde belirtilen fiyatlar ışığında dünyanın en zengin ve lüks yat kulüplerinden birinin restaurantı ile Türkiye’deki normal restaurantların neredeyse aynı fiyata sahip olduğu görüldü.

Whatsapp Görsel 2024 04 14 Saat 20.20.08 8Cc0B08D

“YAT KULÜBÜNÜN ÜYELERİNİ PRENS SEÇİYOR”
AK Parti’li isimlerin lüks yaşamlarını sergiledikleri paylaşımlarında yankıları sürerken CHP'li Gürsel Tekin, Monako Yat Kulübü'ne dair bilgileri sosyal medya hesabında paylaştı. "Monako Yat Kulübü’nün şifreleri" notuyla, bu yat kulübüne üyeliklerin hangi kriterlerle gerçekleştiğini ve içerdeki yemek menüsünün fiyatlarını paylaştı. AK Parti'li isimlerin lüks yaşamlarını sosyal medyada sergiledikleri paylaşımlar, kamuoyunda geniş yankı bulurken, CHP'li Gürsel Tekin'in sosyal medya hesabında "Monako Yat Kulübü’nün sırları" notuyla, bu kulübe üyeliklerin nasıl gerçekleştiğine ve içerdeki yemek menüsünün fiyatlarına dair bilgileri paylaşması dikkat çekti.

TEKİN'İN YAT KULÜBÜNE DAİR BİLGİLERİ MADDE MADDE ŞÖYLE SIRALADI:
- Kulüpte 2 bin 500 üye bulunmakta olup, üyelerin seçimi tek tek Prens II. Albert tarafından yapılıyor. Prens II. Albert, Monako hükümdarı ve ünlü Grace Kelly’nin oğludur. Restoran kısmı sadece üyelere özel olup, üyeler misafirlerini getirebiliyorlar.
- Menüdeki ıstakoz tabağı 2,072 lira veya 60 euro olarak fiyatlandırılmış.
- Kulüp üyeleri arasında Bourbon - İki Sicilya hanedanından Charles, İsveç konsolosu ve Monako Kralı danışmanı Patricia Husson gibi birçok siyasetçi, iş insanı, sporcu ve sanatçı bulunmaktadır.
- Kulüp, üyelik sürecinde gizliliğe büyük önem vermektedir. Üyeleri özel bir törenle kabul edilmekte ve kulüp üyeleri ve yaşam tarzı hakkında kısıtlı bilgi paylaşılmaktadır. 
AK Partililerin bu lüks hayat tarzının faturası sonuçta halk tarafından ödeniyorsa, halkın faturasını neticede millet ödüyorsa, milletin neye para ödediğini bilmeye de hakkı vardır diye araştırdım, dostlarıma sordum, paylaştım.

"YAPMADIĞIM BU HATA İÇİN TÜM KAMUOYUNDAN ÖZÜR DİLERİM"

Bursalı, gelen sert tepkilerin ardından sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulundu. Özür dileyen Bursalı, şu ifadeleri kullandı; "Yoğun geçen seçim çalışmalarımız ardından yurtdışında yaşayan ailem ve yeğenlerimle bayram tatilini geçirmek üzere gittiğimiz bir restoranda hiç adetim olmayan bir yemek paylaşımı yapmam kamuoyunda haklı tepkiye sebep olmuştur. 30 yıllık gazeteci ve şimdi de milletvekili olarak sosyal medya paylaşımlarımda bugüne kadar yapmadığım bu hata için tüm kamuoyundan özür dilerim. Mensubu bulunmaktan onur duyduğum partim ve yolunda yürümekten her nefesimde şeref duyduğum sn Cumhurbaşkanımızın da bu sebeple hedef alınmasından dolayı üzüntüm sonsuzdur.
*Asla kötü niyet taşımayan ve yazılan hiçbir ücretle yakından uzaktan ilgisi olmayan yiyecek ve konuyla ilgili samimi üzüntümü ifade ederken, bunu fırsat bilip Antalya’daki teleferik faciasını unutturmak üzere gündem değiştirmeye çalışanları da çok iyi anlıyorum!

*İstanbul’un göbeğinde 29 insanımızın hayatını kaybettiği, Antalya’da göz göre göre ihmal sonucu günahsız insanlarımızın hayatını kaybettiği, yaralandığı ve saatlerce mahsur kaldığı elim olayla ilgili tek bir söz etmeyenlerin, ne amaçla bu olayı çarpıttığını da biliyoruz!" 

Kaynak: HABER MERKEZİ