CHP Nazilli kulisleri hareketli! Görev değişikliği gündemde
CHP Nazilli kulisleri hareketli! Görev değişikliği gündemde
İçeriği Görüntüle

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Sekreteri Seçil Macaroğlu, AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem'in muhtar ve azaların partiye üye olacağı yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. Bazı muhtarların toplantının "üye katılım töreni" olarak değil, "kahvaltı ve istişare buluşması" şeklinde davet edildiğini öne süren Macaroğlu, "Üye olmazsanız hizmet alamazsınız" imasıyla muhtarlara baskı yapıldığına ilişkin ciddi iddialar bulunduğunu söyledi.

“ESAS AMAÇ HALKA HİZMET ETMEK”

CHP’li Macaroğlu’nun bu iddialarına Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem’den cevap geldi. İddiaları kesin bir dille reddeden AK Partili Erdem, "Muhtarlarımız, halka hizmet etmeye çalışıyorlar. Siyaset kurumu da vatandaşa hizmet etmeye çalışıyor. Bizim derdimiz hizmet noktasında, bir ve beraber olabilmek. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu ve ekibinin bütün mahallelerimize ve özellikle kırsal mahallelerimize hizmetleri ortada. Bu siyasetin esas amacı halka hizmet edebilmek. Büyükşehir Belediyemiz ve muhtarlarımız hizmet noktasında adeta takım arkadaşı.” diye konuştu.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

İl Başkanı Erdem, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Bir partiye üye olmak ve rozet takılması, gönül işidir. Zorla olmaz bu işler. O yüzden Cumhuriyet Halk Partisi, bu tür katılımlardan rahatsız olabilir. Onların rahatsız olmalarını da ben normal görüyorum. Böyle ifadeler kullanarak asıl algıyı onlar yapıyor. İşi farklı noktalara çekmeye çalışıyorlar. Farklı noktaya çekmeye gerek yok. Büyükşehir Belediyemizin hizmet etme amacı var, muhtarlarımızın da vatandaşa hizmet etme amacı var. Takım arkadaşlığı yapılıyor. Bu bakımdan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na ve ekibine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Kaynak: HABER MERKEZİ