AK Parti Didim İlçe Başkanlığı görevinden geçtiğimiz günlerde istifa eden Sebahattin Akkuş’un, yeni İlçe Başkanı Mehmet Vela’ya yönelik çarpıcı iddialar ortaya atmıştı. Akkuş, hazine ve mera arazileriyle ilgili tartışmalı süreçlerde adı geçen bir ismin ilçe başkanı yapılmasının kamu vicdanını zedelediğini savunmuştu. Akkuş’un bu çıkışı, parti tabanında da geniş yankı uyandırdı. Akkuş’un bu iddiaları parti içinde yeni bir krize dönüşürken, gözler İl Başkanı Mehmet Erdem’in açıklamalarına çevrilmişti.
“HUKUKİ BİR MEVZUDUR”
Yaşanan gelişmeler üzerine açıklama yapan AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem, iddiaların hukuki boyutuna dikkat çekerek, “Bu konu hukuki bir mevzudur. Eğer Sayın Sebahattin Akkuş’un böyle bir iddiası da varsa savcılığa suç duyurusunda bulunur. Savcılık da gereğini yapar.”
YANIT YENİ YÖNETİMDEN GELECEK
Erdem, Akkuş’un iddialarına ilişkin sürecin Didim teşkilatı tarafından ele alınacağını belirterek, “Sayın Akkuş’un iddialarıyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde Didim ilçe başkanımız ve Didim’de yeni oluşan yönetim gerekli cevapları verecek ve gereken adımları atacaktır” dedi.
DİSİPLİN SÜRECİ GÜNDEME GELECEK Mİ?
AK Parti Didim teşkilatında yaşanan gelişmelerin nasıl sonuçlanacağı merak edilirken, Sebahattin Akkuş hakkında disiplin süreci işletilip işletilmeyeceği sorusu da kulislerde konuşulmaya başlandı. Parti içinde gözler, önümüzdeki günlerde yapılacak yeni açıklamalara çevrildi.







