Türk mutfağını ulusal ve uluslararası platformlarda başarılı bir şekilde temsil ederek, bireysel ve üniversite bazlı projelerde aldığı başarılarla Türkiye ve Aydın'a büyük gurur yaşatan ADÜ Kuşadası Meslek Yüksekokulu Öğretim üyesi Dr. Emrah Köksal Sezgin bir kez daha adını başarı listesine yazdırdı. Dr. Sezgin'e, gastronomi alanındaki çalışmaları ve Türk Mutfağına katkıları sebebiyle Azerbaycan Mutfak Uzmanları Federasyonu’ndan ''Onursal Üyelik Beratı ve Madalyası'' verildi.
''TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜNÜN KAYBOLMAMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ''
Bu güne kadar, Türk mutfak kültürünün kaybolmaması ve gelecek nesillere de sağlıklı bir şekilde aktarılmasını adına, gerek kaleme aldığı basılı kaynaklar ve gerekse katıldığı ulusal ve uluslararası projelerle adından sıkça söz ettiren Dr. Sezgin, aldığı ödülle, bir yandan ADÜ'nün Türk mutfağına verdiği değeri ve diğer yandan da geleneğin korunması için verdiği emeği bir kez daha gözler önüne serdi. Başarının kendisini çok mutlu ettiğini belirten Dr. Sezgin, ''Uzun yıllardır Gastronomi ve Türk mutfağı üzerine çalışıyorum. ADÜ olarak bu noktada çok farklı projelere katılarak ulusal ve uluslararası arenada mutfak kültürümüzü tanıtmaya, korumaya ve bizden sonra gelecek nesillere aktarmaya çalıştık. Gururluyum ve emeği geçen herkese de teşekkür ederim'' dedi.
ADÜ'DEN BAŞARILI AKADEMİSYENE TEBRİK
Başarı sonrası açıklama yapan ADÜ yönetimi ise, açıklamasında, ''Dr. Öğr. Üyesi Emrah Köksal Sezgin’in yıllardır devam eden akademik araştırmaları, gastronomi literatürüne kazandırdığı nitelikli yayınlar ve geleneksel Türk mutfağının korunması, geliştirilmesi ve tanıtılması yönündeki özverili çalışmaları, bu anlamlı ödül aracılığıyla uluslararası alanda takdir edilmiştir. Azerbaycan Mutfak Uzmanları Federasyonu’nca takdim edilen bu prestijli belge ve madalya, yalnızca öğretim üyemizin bireysel başarısını değil, aynı zamanda üniversitemizin bilimsel ve kültürel temsiline sunduğu katkıyı da gözler önüne sermektedir. Öğretim üyemizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz'' cümlelerin yer verdi.