Abdullah Kiğılı ülkemizde önde gelen iş insanları arasında yer alıyor. Abdullah Kiğılı'nın serveti ve hayatı çokça merak ediliyor.

Ünlü iş insanı hakkında merak edilenleri derledik. İşte detaylar...

Abdullah Kiğılı Kimdir?

Ülkemizin ünlü iş insanlarından biri olan Abdullah Kiğılı, Kiğılı tekstil zincirinin kurucusu ve sahibidir. Abdullah Kiğılı giyim mağazası ile tanınmasının yanı sıra, yaptığı diğer işlerle de adından söz ettirmiştir.

Bu kapsamda Kiğılı, 28. Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı ve Fenerbahçe Spor Kulübü başkan vekilliğini yapmıştır. Spora olan ilgisi yaptığı işlerden de anlaşılan Abdullah Kiğılı; İstanbulspor, Türkiye Güreş Federasyonu ve Türkiye Kayak Federasyonu’nda yöneticilik yapmıştır.

Abdullah Kigili Serveti 1

Babası da tekstil işiyle uğraşan Abdullah Kiğılı, yaptığı işi babası sayesinde öğrenmiştir. İstanbul Erkek Lisesi mezuniyetinin ardından henüz 16 yaşındayken sektöre ilk adımını atmıştır. Abdullah Kiğılı bu yaşlarda İstanbul’un Sultanhamam semtinde bulunan bir kumaş mağazasında çalışmaya başlamıştır.

Burada işi iyice öğrenen Abdullah Kiğılı, 26 yaşında ilk mağazasını açmış ve kariyerinde ilerlemeye başlamıştır. Kiğılı giyim mağazalarının ve fabrikasının sahibi olan Abdullah Kiğılı serveti ile günümüzde oldukça merak edilmektedir.

Abdullah Kiğılı Serveti Ne Kadar?

Lüks erkek giyim markalarından biri olan Kiğılı’nın sahibi Abdullah Kiğılı kimdir, değindik. Şimdi ise ünlü iş adamı Abdullah Kiğılı hakkında en çok merak edilen konuya bir göz atalım… Abdullah Kiğılı’nın serveti ne kadar?

Serveti ile oldukça merak konusu olan Abdullah Kiğılı, Forbes Türkiye’nin en zengin isimleri arasında yer almaktadır. Ancak Abdullah Kiğılı’nın bilinen serveti yalnızca Kiğılı Giyim Ticaret Anonim Şirketi bazındadır.

Bununla birlikte Abdullah Kiğılı’nın servetinin, Kiğılı Giyim Ticaret Anonim Şirketi bünyesinde 500 ile 750 milyon Dolar arasında olduğu bilinmektedir.

Abdullah Kigili Serveti 4

Kiğılı Ne Zaman Kuruldu?

Henüz 16 yaşındayken tekstil sektörüne adım atan Abdullah Kiğılı’nın markasının tarihçesi oldukça merak edilmektedir.

Abdullah Kiğılı, 1965 yılında henüz 22 yaşındayken Kiğılı markalı gömlek ve pantolon üretmeye başlamıştır. 1969 yılında ise ilk mağazası olan, İstanbul Bağdat Caddesi’ndeki Kiğılı dükkanını açmıştır.

Abdullah Kiğılı’nın açtığı ilk mağaza oldukça rağbet görmüştür. Ardından ise bir lüks giyim markası olan Beymen’in Beyoğlu’nda bulunan mağazasına ortak olmuştur. İşlerini iyice ilerleten Abdullah Kiğılı, 1980 yılında Kiğılı Konfeksiyon fabrikasını kurmuştur.

Türk Malı Diş Macunu Markaları: Boykot Ürünü Olmayan Markalar Hangileri? Türk Malı Diş Macunu Markaları: Boykot Ürünü Olmayan Markalar Hangileri?

Fabrikanın kuruluşunun ardından Abdullah Kiğılı markası büyümeye başlamıştır. Öyle ki yaptığı işler, yurt içiyle kalmamış, Almanya ve Hollanda’ya erkek takım elbise fason üretimi yapmaya başlamıştır.

Abdullah Kiğılı’nın, sadece Türkiye genelinde 300 adet bayisi bulunmaktadır. Bu kapsamda Abdullah Kiğılı servetine servet katmaya devam etmektedir.

Abdullah Kiğılı Nereli?

Türkiye’nin sayılı zenginleri arasında yer alan Abdullah Kiğılı’nın nereli olduğu da vatandaşlar tarafından oldukça merak edilmektedir. Malatya’da dünyaya gelen Abdullah Kiğılı, Kiğılı ailesi soy ağacı itibarıyla aslen Bingöllüdür.

Dedesinin Bingöl'ün Kiğı ilçesinde doğması itibarıyla Abdullah Kiğılı ve ailesi, ‘Kiğılı’ soyadını almıştır. Abdullah Kiğılı’nın ailesi, 1928 yılında Malatya'ya yerleşmiştir. Malatya doğumlu olan Abdullah Kiğılı, 1952 yılında ailesi ile birlikte İstanbul’a göç etmiştir.

Abdullah Kiğılı Kaç Yaşında?

20 Nisan 1943 tarihinde dünyaya gelen Abdullah Kiğılı, günümüz itibarıyla 80 yaşındadır.

Abdullah Kigili Serveti 3

Abdullah Kiğılı’nın Kaç Çocuğu Var?

Abdullah Kiğılı serveti, kişisel bilgileri ve markası hakkında bilgi verdikten sonra, ünlü ismin özel hayatını inceleyelim…

Abdullah Kiğılı eşi ile 1964 yılında dünya evine girmiştir. Yaptığı bir röportajda başarısının en büyük sebebinin eşi olduğunu söyleyen Abdullah Kiğılı, ailesine oldukça önem veren bir iş insanıdır.

Abdullah Kiğılı serveti ve bırakacağı miras düşünüldüğünde kaç çocuğu olduğu merak edilmektedir. 3 tane kızı olan Abdullah Kiğılı, 6 tane de toruna sahiptir. Peki Abdullah Kiğılı’nın kızları kimdir?

Ünlü iş adamının kızları hakkında detaylı bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak Abdullah Kiğılı çocukları hakkında konuştuğu bir röportajda, aşağıda yer alan sözleri söylemiştir:

3 kızım oldu. Her birinin arasında 5 yaş var. Birincisi Merve, ikincisi Ayşe, üçüncüsü de Hande… Her kızdan 2’şer olmak üzere toplam 6 torunum oldu. Allah bana erkek evlat vermedi ama 5 tane erkek torun verdi. Bir tane de kız torunum var.”

Abdullah Kiğılı’nın kızı Merve Suerdem'in bir kızı vardır.  Abdullah Kiğılı  torunu Sena’yı, şirketin CEO’su yapmıştır.

Muhabir: Ömer ARAZ