Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan düzenlemeye göre, 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu’nda yer alan tarifeler doğrultusunda taşıtlara uygulanacak MTV tutarları, 2026 yılında yüzde 18,95 oranında artırılacak.

Aynı karar ile damga vergisine ilişkin üst sınır da yükseltildi. 488 sayılı Damga Vergisi Kanunu’nun 14’üncü maddesi uyarınca, her bir kâğıt için alınabilecek azami damga vergisi tutarı yüzde 18,95 artırılırken, Kanuna ekli (1) sayılı tabloda yer alan maktu damga vergileri de aynı oranda güncellendi.

Başkan Maraş’tan sanayicilere yeni yıl müjdesi
Başkan Maraş’tan sanayicilere yeni yıl müjdesi
İçeriği Görüntüle

Öte yandan, 492 sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı tarifelerde bulunan maktu harçlar ile maktu ve nispi harçların asgari ve azami tutarları da yüzde 18,95 oranında artırıldı.

Söz konusu düzenleme 1 Ocak 2026 tarihinde yürürlüğe girecek. Kararın uygulanmasından Hazine ve Maliye Bakanlığı sorumlu olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ