Zeytinseli markasının kurucusu Bekir İşlek, zeytincilik serüvenine başlamadan önce İtalya, Fas ve Tunus gibi zeytinyağı üreticisi ülkelerde saha araştırmaları yaptı. Aynı zamanda Türkiye’de sektörel dernekler, kurumlar ve üreticilerle de bilgi alışverişinde bulunarak Zeytinseli’nin temel kalite prensiplerini oluşturdu. Bu vizyoner yaklaşım sayesinde Zeytinseli, kısa sürede hem Türkiye’de hem de dünyada organik üretimde örnek gösterilen markalardan biri haline geldi.

TÜRKİYE’NİN EN İYİ ORGANİK ZEYTİNYAĞI
Zeytinseli, 2021 yılında İtalya’da düzenlenen BIOL XXVI International Prize yarışmasında “Best Olive Oil of Turkey” (Türkiye’nin En İyi Organik Zeytinyağı) unvanıyla ödüllendirildi. Ayrıca, dünyanın en prestijli zeytinyağı rehberlerinden biri olan FLOS OLEI – A Guide to the World of Extra Virgin Olive Oil albümüne 2016, 2017 ve 2020 yıllarında üç kez seçilerek dünyanın en iyi 500 markası arasında yer aldı.

DÜNYA SAHNESİNDE DİDİM ZEYTİNİ
Zeytinseli, bugüne kadar Japonya, ABD, İngiltere, Almanya, İtalya gibi birçok ülkede düzenlenen yarışmalarda; Türkiye’de ise Zeytindostu, OliveIstanbul ve Anatolia gibi prestijli organizasyonlarda ödüller kazandı. Bu başarılarla Didim’e toplamda 67 ulusal ve uluslararası kalite ödülü kazandırdı. Marka, 2015 yılından bu yana ABD, Almanya ve Romanya başta olmak üzere birçok ülkeye sofralık zeytin ve zeytinyağı ihracatı da gerçekleştiriyor. Didim’in adını dünya zeytinciliğinde gururla temsil ederken, sirke, reçel, baharat, ahşap ürünler, doğal cilt bakım ürünleri gibi çeşitli gıda ve gıda dışı ürünlerle de yıllar içerisinde ürün gamını genişletmiş bulunuyor.

“DİDİM ZEYTİNİ DÜNYANIN EN İYİSİ”
Zeytinseli’nin “Didim zeytini dünyanın en iyisi” sloganı, İstanbul’da düzenlenen uluslararası OliveIstanbul Kalite Yarışmasında doğdu. Zeytinseli’nin ürettiği Gemlik tipi siyah zeytin, “Best of Kategory” (Kategorisinin En İyisi) ve “Best of İstanbul” (Yarışmanın En İyisi) ödüllerini kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Bu yarışmada Suudi Arabistan, Mısır, Tunus, Fas, Ürdün, Lübnan ve İspanya gibi zeytin üretiminde güçlü ülkeler de yer aldı. Zeytinseli’nin bu başarısı, Didim zeytinlerinin dünya sahnesinde geldiği noktayı bir kez daha kanıtladı.

ÜRETİCİLERE DESTEK, DİDİM’E MARKA DEĞERİ
Zeytinseli, yalnızca kendi markasıyla değil; aynı zamanda üreticilerin markalaşma süreçlerinde de aktif rol oynuyor. Üretim, ürün tedariki ve paketleme konularında hizmet verirken, edindiği bilgi ve deneyimi diğer üreticilerle de paylaşıyor. Bekir İşlek, bu alandaki birikimini kaleme aldığı “Didim’de Zeytini Meltemler Sular” adlı kitabıyla da ölümsüzleştirdi. Zeytinseli, doğru yöntemlerle salamura edilen ve özenle yağa dönüştürülen Didim zeytinlerinin, dünyanın her yarışmasında en üst sıralarda yer alabileceğine yürekten inanıyor. Zeytinseli Hakkında 2007 yılında Didim Akköy’de kurulan Zeytinseli Zeytincilik, organik üretim, sürdürülebilir tarım ve yüksek kalite standartlarıyla Türkiye’nin ve dünyanın seçkin zeytinyağı markalarından biridir. 400 dönümde 12 bin ağaçla zeytincilik yapan Zeytinseli, bugüne kadar 67 ulusal ve uluslararası kalite ödülü kazanarak, Didim’in adını dünya zeytinciliğinde gururla temsil ediyor. Zeytinseli firmasıyla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler www.zeytinseli.com adresinden hem ürünler hem de fiyatlar konusunda detaylı bilgi alabilir.





