Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görevinden ayrılan Fahrettin Koca’dan boşalan Sağlık Bakanlığı’na, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu getirdi. Memişoğlu’nun yeni Sağlık Bakanı olması, eşi Dr. Aslı Memişoğlu’nun doğduğu Aydın’ın Çine ilçesinde de sevinçle karşılandı.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun eşi Dr. Aslı Memişoğlu akademik alanda yaptığı başarılı çalışmalarıyla biliniyor. Dr. Aslı Memişoğlu, 1971 yılında Aydın'ın Çile ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, uzmanlık eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı olarak İstanbul Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapıyor. Neonatoloji (yeni doğan hastalıkları) alanında uzmanlaşmış olan Dr. Memişoğlu, 29 yıllık meslek hayatında birçok başarılı çalışmaya imza attı.

Aydın’da kadına yönelik şiddetle etkin mücadele Aydın’da kadına yönelik şiddetle etkin mücadele

Yeni Saglik Bakani Memisoglu Aydinin Enistesi Cikti 483485 E389Ab98C820E3856E37E7E8F063389A


KEMAL MEMİŞOĞLU HAKKINDA BİLGİLER


Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ise 1966 yılında Trabzon'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra genel cerrahi uzmanlığını tamamladı. 1995 yılında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzmanlık eğitimini tamamlayan Memişoğlu, sağlık alanında önemli bir kariyer yaparken 9 yıldır İstanbul Sağlık Müdürü olarak görev yapıyordu. Memişoğlu çiftinin 3 çocuğu bulunuyor.

Muhabir: KAZIM YÖRÜKCE