Geçmiş yıllarda tütün memleketi olarak bilinen Yaykın, son yıllarda incirde önemli atılımlar gösterdi. Yaykın ve çevre köylerle birlikte 10 bin dekarda yıllık 1,5-2 bin ton kuru incir üretimi yapılıyor. Yaykın'ın üretim özelliklerini anlatan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rahmi Şendalgıç, "Yaykın İncir ve zeytin konusunda son 15 yılda büyük bir atılım gösterdi. Bölgenin bakir olması, doğadan çevreden, yükseltinin yeterli olması daha kaliteli incirlerin aroma ve tat açısından oluşmasını sağlamakta. Bölgede önceden tütün ağırlıklıyken son 15 yıl içersinde incir ve zeytin üretimimiz büyük miktarda artırmış ve bölgenin ekonomisine büyük katma değer sağlamıştır. Bu festivallerin yapılması bölgenin gelişimine ürünlerin tanıtımına katkı sunmaktadır" dedi.
ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SUNUYOR
Sözlerini sürdüren Şendalgıç, "Burada yapılan festivalin tüm ilçemize ve Yaykın Mahallemize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah devam eder. Burada kaliteli incirler yetişir ve ülke ekonomisine katkı sunar. Bu bölgede Yaykın ve sınır köyleri de içine alabileceğimiz bu bölgede 10 bin dekar civarında alanda incir üretimi yapılmakta ve yıllık bin 500-2 bin ton kuru incir üretilmektedir. Günden güne, yıldan yıla da bu üretimler artmaktadır" şeklinde konuştu.






