ATV’nin sevilen dizilerinden Kuruluş Osman 5. sezonuyla hız kesmeden devam ediyor. Kadroya Orhan Bey’in eşi olarak dahil olan Elçim Hatun bir hayli merak ediliyor. Peki, Elçim Hatun tarihte var mı? Canlandıran Yağmur Öztürk kimdir? İşe detaylar…

Aydınlı Muharrem Amca, 8. torununa gözü gibi bakıyor Aydınlı Muharrem Amca, 8. torununa gözü gibi bakıyor

Elçim Hatun Tarihte Var Mı? Kimdir?

Elçim Hatun tarihte var mı sorusu son zamanlarda internette sıklıkla karşılaştığımız bir konudur. Elçim Hatun'un tarihte gerçekten var olup olmadığına dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Bu nedenle, Elçim Hatun'un varlığı hakkında somut bir kanıt olmadığını söylenebilmektedir.

Yagmur Ozturk Kimdir 1

Kuruluş Osman Elçim Hatun Kimdir?

Kuruluş Osman Elçim Hatun, babasının tek kızı olarak dünyaya gelmiştir. Ağabeyleri arasında el bebek gül bebek büyütülen Elçim Hatun dizisinde Orhan karakterini canlandıran Emre Bey'in eşi olarak rol alıyor.

Elçim Hatun güçlü ve savaşçı karakteriyle özgüveni yüksek ve gururlu bir kadındır. Kuruluş Osman dizisinde Elçim Hatun karakterine Yağmur Öztürk hayat vermektedir. Yağmur Öztürk kimdir bir göz atalım..

Yagmur Ozturk Kimdir 4

Yağmur Öztürk Kimdir?

Yağmur Öztürk 1996 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. Ankaralı bir aileden gelen Yağmur Öztürk, şu anda 28 yaşındadır. Çocukluk dönemini Ankara'da geçirmiş ve eğitim hayatına da burada devam etmiştir.

İlk, orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Oyunculuk Bölümü'nden mezun olmuştur kariyerine fotomodel olarak başlayan Yağmur Öztürk, 2014 yılında "Beni Affet" dizisiyle ilk kez kamera karşısına geçmiştir. Ardından "Sevdim Seni Bir Kere" dizisinde Leyla karakterini canlandırmış ve "Anneler" dizisinde Ceren karakterini başarıyla oynamıştır. 2022 yılında yayınlanan "Yazgı" dizisinde ise Dünya karakterine hayat vererek adından söz ettirmiştir.

Yagmur Ozturk Kimdir 5

Yağmur Öztürk Kaç Yaşında? Nereli?

Yağmur Öztürk, Ankara'da 9 Aralık 1996 tarihinde Ankara’da dünyaya gelmiştir.  Yağmur Öztürk şu an 28 yaşındadır. Yağmur Öztürk Instagram uygulamasında da aktifliğini korumaktadır. Yağmur Öztürk’ün Instagram ismi “@yagmurztrk” dir ve 50.1 bin takipçiye sahiptir.

Yagmur Ozturk Kimdir 3

Yağmur Öztürk'ün Oynadığı Diziler

Yağmur Öztürk kimdir sorusunun yanında oynadığı dizi ve filmler de merak ediliyor. Daha önce modellik yapan Yağmur Öztürk, bir dönem sunuculuk da yapmıştır. Oyunculuk eğitimleri aldıktan sonra 2014 yılından itibaren birçok dizi ve filmde rol almıştır.

İşte Yağmur Öztürk’ün rol aldığı dizi ve filmler:

  • Beni Affet (2014-2018)
  • Sevdim Seni Bir Kere (2019-2020)
  • Anneler (2020-2021)
  • Son Nefesime Kadar (2022)
  • Yazgı (2022-2023)
  • Başım Belada (2023)
  • Kuruluş Osman (2024)

Kuruluş Osman Konusu Nedir?

Diriliş Ertuğrul dizisinin devam dizisi olan "Kuruluş Osman" dizisi, Osman Gazi'nin hikayesini anlatan bir dizidir. Osman Gazi, Ertuğrul Gazi'nin oğludur ve karanlık bir dönemde "aşk" ile aydınlanmıştır.

Osman Gazi, zorbalığa karşı adaleti ve hürriyeti savunmuş, bir milletin rüyasını gerçekleştirmiştir. Bu dizi, Osman Gazi'nin liderliğindeki Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşunu anlatmaktadır. Kuruluş Osman dizisi, 400 çadırlık bir obadan başlayarak, "ilahi aşkla" kurulan büyük bir imparatorluğun yükselişini anlatmaktadır.

Muhabir: Ömer ARAZ