Milyonlarca emeklinin maaş zammı için geri sayım başladı. Temmuz ayındaki zam öncesinde emekliler için çeşitli formüller gündemde yer alırken, kök maaş konusu en çok merak edilenler arasında. Kök maaşlarda bir düzenleme olacak mı? Ekonomist Muhammet Bayram, en düşük emekli maaşı için %50 zam beklediğini açıkladı.

Ekran Görüntüsü 2024 06 16 174310

Bayram, Milliyet'e verdiği demeçte, "Aslında her dönemde kök maaşlar için bir düzenleme beklentisi var. En düşük emekli maaşı ve kök maaş tartışmaları yapılıyor. Bu tartışmaların son bulması için en düşük emekli maaşı kök maaşa sabitlenirse, hem asgari ücretle olan fark kapanır hem de bu tartışmalar ortadan kalkar," değerlendirmesinde bulundu.

En Düşük Emekli Maaşı İçin Yüzde 50 Beklentisi

Bayram şu ifadeleri kullandı:

"En düşük emekli maaşı için benim tahminim yüzde 50 artışla 15 bin TL civarıdır. Ancak yapılacak oransal zam yüzde 25’ler civarında olacaktır."

"Bunun yapılması lazım. Hedeflenen enflasyona göre bir maaş zammı yapılması düşünülüyor. Eğer hedeflenen enflasyona göre yapılacaksa bu enflasyon beklentilerini çıpalar. Kişiler ne kadar maaş alacaklarını bilirlerse yarının ihtiyacını bugünden almazlar. Bununla birlikte enflasyon daha fazla artmaz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ