Yarışma, Söke Tarih Araştırmaları ve Kültür Değerlerini Koruma Derneği'nin projesi, Söke Belediyesi ve ilgili kurumların katkıları ile SökeUn'un ana sponsorluğunda gerçekleştirildi. 
Etkinliğe Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, Belediye Meclis Üyeleri, Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sakalar ve Meclis Başkanı Veysel Kara, Söke Esnaf Oda Başkanları Refik Karataş, Ahmet Tokmakoğlu, Güngör Gümüş, Ali Öztürk, CHP Söke İlçe Başkanı Muammer Akmazlar, MHP İlçe Başkanı Mehmet Taşyumru başta olmak üzere çok sayıda davetli ve Sökeliler katıldı. 

Sokede Yoresel Lezzetler Yaristi 469470 Fe7Bf03D5D8C4383D8Ffc275903B82C5
RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
Söke Belediyesi kuruluşu LİMA Restoranda yapılan, ünlü gurme ve akademisyenlerin jüri üyesi olarak yer aldığı yarışma, renkli etkinliklere de ev sahipliği yaptı. Etkinliğin açılışında konuşma yapan SökeUn yetkisi Büşra Özsüllü, böyle güzel bir etkinlikte Söke'nin markası olarak yer almaktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını söyledi. Söke Tarih Araştırmaları ve Kültür Değerlerini Koruma Derneği adına konuşma yapan Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Türk, yöresel yemekler yarışmasına katkıda bulunan herkese çok teşekkür etti.

Sokede Yoresel Lezzetler Yaristi 469470 Ab09A094C58C80Cc2B7714Bb666A8C1C
ARIKAN’DAN GIDA FESTİVALİ MESAJI
Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan ise konuşmasında, “Biliyoruz ki yemek sadece karın doyurmanın ötesinde, bir kültürün, bir toplumun ve hatta bir ailenin birleştirici gücüdür. Özellikle Türk Kültüründe önemli yeri vardır. Söke Belediyesi olarak, Söke’mizin gastronomi kültürüne sahip çıkmak, ilçemizin bu alanda tanıtımına katkı sağlamak amacıyla ortaya konulan projenin bir bileşeni olmaktan oldukça mutluyuz. Doğa, tarih ve kültürün harmanladığı bu güzel topraklar üzerinde, ülke geneli ve hatta dünyaya tanıtacağımız önemli değerlerimiz var. Bu değerlerden en önemli ve dikkat çekici bir parçasının da elbette yemeklerimiz ve tarımsal gıda ürünlerimiz olduğunu düşünüyorum. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ‘Yöresel Yemek Yarışması’nın, önümüzdeki yıllarda daha da büyüyerek, gıda festivaline dönüşmesini arzu ediyorum. Bugün deneyimlerini ve uzmanlıklarını paylaşmak için burada bulunan, birbirinden değerli ve kendi alanlarında önde gelen isimlerden oluşan jüri üyelerimize, etkinliğin gerçekleşmesinde emek harcayan, tüm planlamaları yapan yarışmanın düzenleme komitesine, ana sponsor olan Söke’mizin değerli markası ‘SökeUn’a ve yarışmaya destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, becerileriyle ve tutkularıyla bu yarışmaya katılan yarışmacılarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi. 

Sokede Yoresel Lezzetler Yaristi 469470 E0E99E185B491964142A862C198Ce882
PLAKET VE BELGELER VERİLDİ
Konuşmaların ardından SökeUn ile Söke Tarih Araştırmaları ve Kültür Değerleri Koruma Derneği'ne öncülüklerinden dolayı, Başkan Arıkan tarafından plaketleri verildi. Etkinlikte açılan stantlarda Söke'nin coğrafi işaretli ürünlerinden tatlımaya ekmeği, Söke pidesinin yanı sıra yaprak sarması ve değişik ürünler katılımcılara ikram edildi. Yarışmada jüri üyesi olarak Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan, Araştırmacı/Gurme Ahmet Güzelyağdöken, Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Aydın Sürer, Söke Lokantacılar Odası Başkanı Bülent Usta, ADÜ öğretim üyesi Dr. Emrah Köksal Sezgin, Prof. Dr. Fatma Neval Genç, Şef Halil İbrahim Çengel, İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Turgay Bucak, Kuşadası Aşçılar Derneği Başkan Yardımcısı Tülay Önbul, Gıda Mühendisi Rüya Çavlı ve isletmeci Şeref Başar'a teşekkür belgeleri verildi. Ayrıca yarışma komitesi üyelerine de teşekkür belgeleri verildi.

Sokede Yoresel Lezzetler Yaristi 469470 0Ff21Ae9544Dc3Eca0Ccc72Dc67B1F58
İŞTE DERECEYE GİREN YARIŞMACILAR
Kulak çorbası yarışmasında birinci Ayşen Savaşır, ikinci Nilgün Çandır, üçüncü ise Tülay Aydoğan, Çalkama’da ise birinci Dilek Savaşır, ikinci Filiz Uludağ, üçüncü ise Bihter İncekarael, Şevketi Bostan’da da birinci Muradiye Eser, ikinci Fatma Varol, üçüncü ise Oya Pullukçu, Kulak Tatlısı’nda ise birinci Değer Kiryar, ikinci Seyhan Karakaş ve üçüncü de Hatice Batık oldu. 

CHP'li Bülbül’den sağlık sistemi tepkisi “Aydın’da çökmüş durumda” CHP'li Bülbül’den sağlık sistemi tepkisi “Aydın’da çökmüş durumda”


 

Editör: Gizem PEKTAŞ