Aydın'ın Sesi'nin bugün ki konuğu şehir dışarıdan bir isim. 26 yaşında Fenerbahçe'ye transfer olup, Rüştü Reçber ile ilk 11 mücadelesi veren, sonrasında birçok farklı takımla Aydınspor'a karşı maçlar oynayan eski kaleci, yeni sportif direktör ve antrenör Fevzi Layiç. Fenerbahçe'li taraftarların yakından tanıyacağı Layiç ile Aydın futbolunun son durumunu ve kendisinin futbolculuk geçmişini konuştuk.

' BÜYÜK TAKIMDA OYNARKEN, KENDİNİZİ SİNEMA YILDIZI GİBİ HİSSEDERSİNİZ'


Ahmet Çelik: Fevzi abi biraz kendinden ve Fenerbahçe günlerinden bahsedebilir misin bize?
Fevzi Layiç: Tabi ki, futbola Pendikspor altyapısında başladım. Fenerbahçe tabii ki Türkiye’deki taraflı tarafsız her futbolcunun oynamak isteyeceği çok büyük bir camia. Kapısından girdiğiniz anda bambaşka bir yere girdiğinizi anlıyorsunuz.. Tarihi çok büyük başarılarla dolu, efsane olmuş çok büyük oyuncuların formasını giydiği, her an her yerde ilgi odağı olduğunuz adeta kendinizi belki de sinema yıldızı gibi hissettiğiniz ama bunun yanında sorumluluğunu taşımanın çok zor olduğu çok kolay eleştirildiğiniz tahammül seviyesinin çok düşük olduğu Ve Her zaman hazır olmanız gereken bir organizasyon.. Forma Mücadelesi ettiğiniz oyuncular milli takım seviyesine gelmiş çok önemli isimler oluyor haliyle.. Ancak çok keyifli herkesin bir gün bile olsa bu keyfi yaşaması ve görmesini isterdim..

'AYDIN ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR'


A.Ç: Birçok farklı takımla Aydınspor'a karşı mücadele ettin değil mi? Benim izlediğim maçlarda var bunların içinde..
F.L: Evet Rizespor, Karşıyaka, Bucaspor ve Gaziosmanpaşa gibi takımlarla Aydınspor'a karşı mücadele ettim. Hepsinde çok güzel anılarım oldu çünkü hepsinde galip geldik.. Ayrıca Aydın şehir merkezine geldiğimde gözlerime inanamadım, çok beğendim çok güzel bir şehir..
Aydınspor'u ilk kez canlı olarak Fenerbahçe stadında Fenerbahçe’ye karşı aldıkları 6-1'lik galibiyet aldığı karşılaşma da izledim. Özellikle benim gençliğimdeki Türk futbolunun en önemli takımlarından birinin, her yabancı futbolcunun gelmek isteyeceği bu kadar güzel bir şehrin amatör kümeye düşmesi gerçekten çok üzüntü verici.. umarım bu güzel şehir en kısa sürede sıkıntılarından kurtulup hak ettiği üst düzey profesyonel liglere geri döner.

'AYDIN'DA ÇALIŞMAYI TÜM PROFESYONELLER İSTER'


A.Ç: Bir gün Aydın takımlarında görev almak ister miydin?
F.L: Elbet böyle bir şansı yakalarsam Aydın gibi güzel bir şehir ve camia’da çalışmayı çok isterim. Çünkü gerçekten yerli yabancı Türkiye’deki bütün profesyonel futbolcuların çalışmak İsteyeceği, tarihi başarılarla dolu muhteşem bir şehir..
A.Ç: Şimdi nerede görev yapıyorsun?
F.L: 20 Yıllık profesyonel futbol hayatımdan sonra 12 yıl boyunca bir çok Süper Lig ve TFF 1. Lig Takımında antrenörlük yaptım.. şu anda
Yaklaşık beş aydır Futbola başladığım Pendikspor' da sportif direktörlük görevi yapmaktayım.
A.Ç: Buradan Aydınlı sporseverlere ne mesaj vermek istersin?
F.L: Buradan büyük Aydın spor camiasına gönül veren taraftarlara önce sevgi ve selamlarımı sunuyorum. Naçizane tavsiyem elbette takımlarını desteklesinler daha önce yaptıkları gibi ancak ondan da önemlisi bence taraftarlar takımların gerçek sahipleridir yönetimler gelip geçicidir mutlaka kulüp işleyişini transferleri yakından takip edip gerekirse sorgulasınlar.. Şeffaf bir yönetim beklentisi içinde olsunlar her zaman..
A.Ç: Fevzi abi İstanbul'da görev yapmana rağmen, bizi kırmayıp bu yoğun çalışmanın arasında bize zaman ayırdığın için çok teşekkür ederim.
F.L: Bana bu şansı verdiğiniz için size de çok teşekkür ediyorum tüm Aydın halkına sporseverlere selam ve saygılarımı sunuyorum..
Fevzi Layiç ile soru cevap;
Şanslı numaran: 1
Olmazsa olmazın: Çocuklarım, kardeşlerim, ailem.
Futbolcuyken çalıştığın en iyi kaleci: Rüştü
Hocalıkta ise GS’li Fatih Öztürk ve aynı zamanda Aydınlı olan Alanyaspor’un eski kalecisi Tuzlasporlu Haydar Yılmaz
Çalıştığın en iyi teknik direktör: Saffet Susic
Unutamadığın maçlar: İstanbul’da Galatasaray’a karşı Karabükspor forması ile 93 senesinde oynadığım maç. Ve yine Galatasaray’a karşı Fenerbahçe forması ile kazandığımız maç.