Ramazan Bayramı’nın cuma gününe denk gelmesi nedeniyle ilçe pazarının arife günü olan perşembe günü kurulmasıyla birlikte kapalı pazar yerinde alışveriş hareketliliği yaşandı. Vatandaşlar hem bayram ihtiyaçlarını hem de haftalık mutfak alışverişlerini yapmak için pazara akın etti.

“2 KOLİ 100 TL” YAZISI DİKKAT ÇEKTİ
Pazarda yumurta satışı yapan esnaf Aza Beytekin, tezgahına astığı “2 koli 100 TL” yazısıyla dikkat çekti. Fiyatı gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, kampanyanın detayları da merak konusu oldu.
UYGUN FİYATIN NEDENİNİ AÇIKLADI
Konuyla ilgili açıklama yapan Beytekin, uygun fiyatın nedenini şu sözlerle anlattı:
“Çeşit çeşit yumurta var. İlk yumurtlamaya başlayan tavukların yumurtası küçük oluyor, biz ona ‘kılavuz yumurta’ diyoruz. Onları iki koli 100 liradan satıyoruz. Orta boy yumurtaların kolisi 100 lira, L boy yumurtalar ise 150 lira. Biz üretici değiliz, alıp satıyoruz. Yaklaşık 30 yıldır bu işi yapıyoruz. Bayram öncesi vatandaşlarımız uygun fiyattan yumurta alsın, herkes faydalansın istedik.”

VATANDAŞLAR MEMNUN KALDI
Marketlerde yumurta fiyatlarının en düşük 140-150 lira olduğunu belirten Beytekin, “2 koli 100 lira” kampanyasını gören vatandaşların şaşırdığını ve memnuniyetle satın aldıklarını ifade etti.
Uygun fiyatlı satış, özellikle bayram öncesi bütçesini düşünen vatandaşlar için önemli bir fırsat olurken, pazarda alışveriş yapanların yüzünü güldürdü.


