Kuşadası SKAL’da görev edip Tanç'a devredildi Kuşadası SKAL’da görev edip Tanç'a devredildi

Nazilli Belediyesi'ne ait 38 adet taşınmazı belediyenin şirketi NAZBEL üzerinden satışa çıkardığı yönündeki gazetelerde ve haber sitelerinde haber yapılması tartışmaları devam ediyor. Çıkan haberlerde öne sürülen belediye meclis üyelerinin de satışa onay verdiği iddiaları üzerine İYİ Partili ve CHP’li meclis üyeleri basın açıklaması yaptı. Meclis üyeleri basın açıklamasını Nazilli Gazeteciler Cemiyetinde gerçekleştirdi. NGC Başkan vekili Timuçin Kılıç’ın ev sahipliğinde Mehmet Panaryırcı toplantı salonundaki basın açıklamasına belediye meclis üyeleri Kadir Mutlu, Soner Yelkovan, Fatih Pehlivan, Tuncay Ayas, Hakkı Siber ve Gönül Öztürk katıldı.

İlk olarak konuşan Kadir Mutlu Naz Bel’deki yönetimin aldığı kararlara meclis üyeleri olarak bilemeyeceklerini belirterek, satıştan habersiz olduklarını ifade etti. Mutlu, konuyla ilgili Meclis gündemine gelen maddeleri tek tek okudu, sonuçlarını ifade etti. 
"AYNİ SERMAYE ARTIRIŞI İÇİN ONAY VERDİK"
Satışa onay vermediklerini ifade eden Kadir Mutlu, "Maddelerden birinde ayni sermaye arttırımına gidilmesine yönelik onay vermişiz. Diğerinde vergi borçlarına mahsuben 90 küsur parçalık bir listenin devrine onay verdik. Hatta bu toplantıda listeye ulaşamadığımız için tartıştık. Ancak toplantı sonunda görebildik listeyi. Şirket sermayesini arttırma amacı olduğu için bir mahsur görmedik. Bu kadar fazla parça olmasını da beklemiyorduk. Ve tüm meclis üyeleri vergi borcuna mahsuben olacak şekilde şerh düştü. Kaldı ki satış hala geçmiyor, devri onayladık biz. Aralık ayında da Menderes restoran ile Toygar ve Ocaklı'da bulunan iki taşınmazın NAZBEL'e ayni sermaye artırımı için devri vardı, bunlar reddedildi" dedi. 
"SERMAYE ARTIRIMINA OY BİRLİĞİYLE KARAR VERDİK"
Yazılanlar doğruysa yapılanların etik olmadığını ifade eden İYİ Partili Meclis Üyesi Soner Yelkovan, “Satışla ilgili hangi taşınmazlar olduğunu, hangi sermayeden olduğunu bilemiyoruz. Ama mecliste Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı olarak sermaye artırımına oy birliğiyle karar verdik. Ama satışın hukuki olup olmadığını hukukçular belirleyecek. NAZBEL anonim şirket olduğu için şirket hukukuna giriyor. Buna da o alanda çalışan arkadaşlarımız bakıp karar verecek. Uygun değilse gerekirse dava açacağız. Orada ayni sermaye dediği için onay verdik, satış deseydi geçmezdi. İçeriğini de tam olarak bilmiyoruz, biz de olayı basından duyduk. Buna karşı bir açıklama yapmak istedik. Eğer hukuksuz bir durum varsa da önüne geçmek istedik. Seçime sayılı günler kala böyle bir şey yapılması da etik değil" ifadelerini kullandı.
"PARTİLERİN HABERİ YOK"
Bir gazetecinin satışa onay veren 9 kişilik NAZBEL yönetim kurulu üyeleri arasında İYİ Parti ve CHP’li isimlerin de bulunduğunu solması üzerine Kadir Mutlu, “Partilerin satışlardan haberi yok” diyerek net bir cevap verdi. yanıtını verdi.

Muhabir: M. NAZLI ALTINAYAR