TFF 3. Lig 4. Grup ekiplerinden Ülkea Nazillispor’da uzun süredir devam eden yönetim ve mali belirsizlik sona erdi. Son iki sezondur saha içinde ve dışında ciddi sıkıntılarla boğuşan, geçtiğimiz sezon da 2. Lig’den düşerek büyük hayal kırıklığı yaşayan Nazilli temsilcisi, yeni bir döneme adım attı. İngiltere’de yaşayan ve spor akademisi sahibi olan Türk iş insanı Ümit Ambar, kulübün tüm borçlarını üstlenerek Ülkea Nazillispor’u resmen satın aldı. Haluk Alıcık Spor Tesisleri'nde gerçekleşen görüşmede mevcut başkan Şahin Kaya ile el sıkışan Ambar, kulübün yeni başkanı oldu.

EL SIKIŞIP, ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Şahin Kaya ve Ümit Ambar'ın önümüzdeki hafta kamuoyuna resmi açıklama yapması beklenirken, Ambar’ın anlaşmanın hemen ardından hem yasal süreci başlattığı hem de takımın yeniden yapılandırılması için yoğun mesaiye başladığı öğrenildi. 1 Temmuz’a kadar teknik ekip ve futbolcu kadrosunu belirleyerek takımı kampa almayı planlayan Ambar’ın, kısa süre içinde yeni yönetimini de oluşturacağı belirtildi.

SPORTİF VE KURUMSAL İSTİKRAR HEDEFİ

Kulübün ismi, renkleri ve şehirle bağının korunacağını vurgulayan Ümit Ambar’ın, herhangi bir şehir ya da kimlik değişikliği düşünmediği ifade edildi. Ambar’ın, isim sponsoru başta olmak üzere birçok kurumsal görüşme yürüteceği öğrenildi. Ayrıca Nazilli Belediyesi ile de tesislerin kullanımı konusunda görüşme yapacağı belirtilen Ambar’ın, kulübü hem sportif başarıya hem de kurumsal istikrara kavuşturmak için iddialı bir plan hazırladığı ifade edildi. Ümit Ambar'ın ayrıca İngiltere'de bulunan spor akademisini Nazilli ile entegre edebileceği öğrenildi.

KAYA'NIN ÇAĞRISINA AYDIN'DAN SONUÇ ÇIKMAMIŞTI

Uzun süredir içinde bulunduğu ekonomik darboğaz ve sportif başarısızlık nedeniyle camiasını umutsuzluğa sürükleyen Nazillispor’da bu gelişme büyük heyecan yarattı. Şahin Kaya'nın uzun süredir il ve ilçe genelinde destek arayışlarının karşılık bulmaması nedeniyle sezon sonu yaptığı çağrının ardından MHP İl Başkanı Haluk Alıcık ve bazı iş insanları kulübü satın almak için ön görüşme yapmış, fakat bu görüşmelerde sonuca ulaşılamamıştı.

Nazillispor - Nazilli Haber - Aydın - Aydın Haberleri - Nazilli Haberleri

Muhabir: ÜMİT ÖZMEN