Nazilli’de yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okulların yerleşim planı ve uygulanacak ikili eğitim sistemi velilerin tepkisine neden oldu. Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi binasının yıkılacak olması nedeniyle öğrencilerin geçici olarak başka bir okul binasında eğitim görmesi planlanırken, ders saatlerinin öğleden sonra başlayıp akşam saatlerinde sona erecek olması tartışmaları beraberinde getirdi.

Yaşanan gelişmeler üzerine veliler, Yeşil Mahalle’de bulunan Şehit Sümer Deniz Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

“SİYASİ BİR AMAÇ GÜTMÜYORUZ”

Okul Aile Birliği adına açıklama yapan Fatih Şenyüz, velilerin güvenli ve sağlıklı eğitim ortamına karşı olmadığını belirterek, itirazlarının eğitim saatleri ve öğrencilerin karşılaşabileceği ulaşım ile güvenlik sorunlarına yönelik olduğunu ifade etti.

Şenyüz, daha önce Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerinin Mehmet Sofuoğlu İmam Hatip Ortaokulu binasında tam gün eğitim almasının planlandığını, ancak daha sonra alınan kararla bu uygulamadan vazgeçilerek ikili eğitim sistemine geçildiğini söyledi.

Mevcut plana göre öğrencilerin saat 13.45’te ders başı yapacağı ve 19.45’te okuldan ayrılacağı belirtildi.

Aydın’da ilk ders zili çaldı
Aydın’da ilk ders zili çaldı
İçeriği Görüntüle

4944E122 026B 4C46 Bd10 5041F98A6801

“ÖĞRENCİLERİN AKŞAM KARANLIĞINDA ÇIKMASINI İSTEMİYORUZ”

Veliler, özellikle kış aylarında günün erken kararması nedeniyle öğrencilerin okuldan çıkış saatinin güvenlik açısından endişe yarattığını dile getirdi. Ulaşım sorunlarının yanı sıra öğrencilerin geç saatlerde evlerine dönmek zorunda kalmasının da aileleri kaygılandırdığı ifade edildi.

Basın açıklamasında, Mehmet Sofuoğlu İmam Hatip Ortaokulunun resmi okul sayfasında 25 derslik ve 399 öğrenci, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinin ise 24 derslik ve 631 öğrenci bilgilerinin yer aldığı hatırlatıldı.

Veliler, söz konusu verilerin tek başına bina kapasitesinin yeterli olduğunu göstermediğini belirterek; derslik sayısı, şube dağılımı, öğretmen planlaması ve okul binalarının kullanım kapasitesinin yetkililer tarafından ayrıntılı ve şeffaf biçimde değerlendirilmesini istedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİM HAKKI İÇİN BURADAYIZ”

Açıklamada herhangi bir siyasi partiye karşı olmadıklarını vurgulayan Şenyüz, farklı okullarda eğitim gören öğrencilerin haklarına da saygı duyduklarını ifade etti. Velilerin taleplerinin siyasi bir tartışmanın parçası olmadığını belirten Şenyüz, önceliklerinin öğrencilerin eğitim hakkı olduğunu söyledi.

Veliler, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencileri için Mehmet Sofuoğlu İmam Hatip Ortaokulu binasında tam gün eğitim seçeneğinin yeniden değerlendirilmesini talep etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilgili kurum yetkililerine çağrıda bulunan veliler, karar sürecinin açık bir toplantıyla paylaşılmasını ve kendileriyle doğrudan görüşülmesini istedi.

Basın açıklaması, velilerin “Biz kavga istemiyoruz. Ayrıcalık istemiyoruz. Siyasi hesaplaşma istemiyoruz. Biz çocuklarımızın eğitim hakkını istiyoruz” sözleriyle sona erdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ