Belediye Meclisi, 01.02.2017 tarihli 15 sayılı kararıyla İsabeyli Mahallesi 11. Cadde’deki bazı alanları içkili yer bölgesi olarak belirlemişti. Ancak, yapılan yeni düzenleme ile bu karar iptal edilerek, farklı bir alanın içkili yer bölgesi olarak değerlendirilmesi talep edildi. Söz konusu alan, İsabeyli Mahallesi 4442. Cadde üzerindeki 349 ada ve 4 parselde yer alıyor.
Konuyla ilgili olarak İlçe Jandarma Komutanlığı, güvenlik açısından herhangi bir risk teşkil etmediği yönünde görüş bildirirken, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü de bölgedeki ek yapılaşmanın bulunmadığını ve değerlendirme yetkisinin tamamen belediyeye ait olduğunu belirtti.
Meclis, bu değişiklik talebini oy birliğiyle İmar Komisyonu’na sevk etti.
DİĞER GÜNDEM MADDELERİ
Toplantının bir diğer gündem maddesi ise Nazilli Belediyesi Spor Okulları için 2025 yılı gelir tarifesinin belirlenmesiydi. Bu madde de Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Ayrıca, Zafer Mahallesi’ndeki 2090 ada 4 parsel için 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve Aydoğdu Mahallesi’nde bazı parsellerle ilgili imar planı değişiklikleri de görüşülerek İmar Komisyonu’na gönderildi.
Nazilli Belediye Meclisi, komisyonlardan gelecek raporları ikinci oturumda ele alacak.