Türkiye genelinde Konya ve İstanbul’da bulunan Narko Tır, Konya’dan Aydın’a geldi. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) eğitim faaliyetlerine destek olmak ve uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde vatandaşları bilgilendirmek için “Narko Tır” standı açıldı.

Narko Tir Aydinlilar Ile Bulustu 470935 B6Fb5Ce36Df78D4Baec8F24F34Fd58Ca

UYUŞTURUCUDAN KORUNMANIN YOLLARI ANLATILDI

Efeler ilçesi Atatürk Kent Meydanı’nda açılan stantta uzman polisler yaklaşık 40 metrekarelik modern eğitim standında 6 dokunmatik ekran bilgisayardan vatandaşlara uyuşturucunun etkileri başta olmak üzere, korunma ve mücadele yollarını anlattı. Narko Tır’da şüpheli mekanlar, beyinde oluşan hasarlar, karada boğulma, madde bağımlısı şahsın yüzü, foto eşleştirme, endişeli zihin, uyuşturucu batağına saplanan Koray'ın öyküsü, bağımlılık tripleri, bağımlıyı tanıma, müdahale, sanrıları incelemek, bağımlılar, bağımlılık diyeti, şiddetin arka planı, madde makyajı, tetikleyici oluşturma gibi çeşitli konularda bilgiler verildi.

Aydem Duyurdu. Didim elektrik kesintisi 27 Temmuz Cuma 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi Aydem Duyurdu. Didim elektrik kesintisi 27 Temmuz Cuma 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi

Narko Tir Aydinlilar Ile Bulustu 470935 A08901E7Fe4503Fb4797082D40Eeba37

ÖĞRENCİ AKININA UĞRADI

Gün boyunca çeşitli okullardan lise öğrencileri de Narko Tır standına ziyaret etti. Lise öğrencileri Narko Tır'da bulunan tüm uygulamaları deneyimleyerek TUBİM ekiplerinden bilgi aldı. Standı gezen öğrenciler, “Aydın’da böyle bir etkinliğin yapılması çok güzeldi. 3 boyutlu olarak bizlere tanıtım yapılması, insan üzerindeki etkilerinin, izlenimlerinin gösterilmesi bizim için çok etkiliydi. Aydın’da yine bu tarz etkinliklerin çoğaltılmasını ve okullara da aynı şekilde gösterilmesini bekliyoruz” diye konuştular. TUBİM ekipleri, standı gezen vatandaşlara ve öğrencilere broşür dağıttı.
 

Muhabir: Kazım Yörükce