Pek çok insanın online alışveriş yaptığı bu dönemde kuryelik mesleği ön plana çıkıyor. Hal böyle olunca motorlu kurye maaşları 2024 yılında ne kadar oldu merak ediliyor.

Farklı firmalar özelinde motorlu kurye maaşlarını listeledik...

Motorlu Kurye Maaşları 2024 Yılında Ne Kadar Oldu?

Özellikle şahsi motora sahip olanların sıklıkla tercih ettiği bir meslek olan motorlu kuryelik, son zamanlarda ülkemizde yaygın şekilde yapılan bir iş haline dönüşmüş durumdadır.

Çalışılan firmaya göre değişiklik göstermekle birlikte, bazı kriterler bu mesleği yapmaya teşvik niteliğindedir. Örneğin; paket bonusu ve prim sistemi, vardiyayı çalışanın belirlemesi gibi faktörler  tercih sebepleri arasında yer almaktadır.

Vatandaşın aklında yer alan en merak edilen soru ise, moto kurye maaşları hakkındadır. Yeni yıla girmemizle birlikte asgari ücrete ve memurlara gelen zam, pek tabii bu sektörü de etkilemiştir. Peki motorlu kurye maaşları 2024 yılında ne kadar olmuştur?

  • 2024 yılı güncel verilerine göre motorlu kurye maaşları ortalama olarak 21.800 TL ile 48.700 TL arasında seyretmektedir.

Ancak bu rakamlar motorlu kuryelik yapanların sabit maaşlarıdır.  Motorlu kuryeler, ‘sabit maaş + paket bonusu’ şeklinde maaş almaktadır.

Bonus dahil motorlu kurye maaşları 2024 yılı itibarıyla şu şekildedir:

  • Motorlu kurye maaşları “sabit maaş+ paket bonusu” şeklinde ortalama 80.000 TL-100.000 TL’dir.

Yukarıda bahsi geçen maaşlar, ortalama bir rakamı ifade etmekle birlikte çalışılan bölgeye ve dolayısıyla paket yoğunluğuna göre değişiklik göstermektedir. Örneğin; saatte 2 paket götüren bir kurye ile, 10 paket götüren bir kuryenin maaşları aynı değildir.

Getir Kurye Maaslari 1

Getir Kurye Maaşları     

Getir kurye maaşları çalışılan saat ve şahsi motor gibi faktörlere göre değişmektedir.

Getir kurye maaşları 2024 yılında ortalama olarak aşağıdaki gibidir:

Çalışılan Süre

Kiralık Motor ile Maaş

Şahsi Motor ile Maaş

8 saat

42.000 TL- 54.000  TL

55.000 TL- 67.000 TL

12 saat

46.800 TL- 64.800 TL

65.000 TL- 75.500 TL

15 saat

70.000 TL- 76.600 TL

78.000 TL- 88.000 TL

 Trendyol Kurye Maaslari

Trendyol Kurye Maaşları Ne Kadar?

Trendyol kurye maaşları haftalık olarak verilmektedir. Bunun yanı sıra Trendyol’da çalışan kuryeler çalışma zamanlarını kendileri belirlerler.

Trendyol kuryelerinin 18.00 ile 22.00 arası ‘ateşli saatler’ adı verilen yoğun saat dilimlerinde, haftalık 20 saat çalışmaları zorunludur. Ayrıca Trendyol kuryeleri paket başına değil, kilometre başına bonus almaktadır.

Çalışma saatine göre değişiklik arz eden Trendyol kurye maaşları 2024 yılında ortalama olarak aşağıdaki gibidir:

Çalışma süresi

Ortalama Maaş

8 saat

45.000 TL- 55.000 TL

13-14 saat

75.000 TL- 80.000 TL

Trendyol kendi aracı olanlara arabayla kargo dağıtma gibi bir fırsat sunmaktadır. Yukarıda belirtilen motorlu kurye maaşlarının yanı sıra, Trendyol araçlı kurye maaşları da merak edilmektedir.

  • Trendyol’da çalışan araçlı kurye maaşları ortalama 55.000 TL ile 65.000 TL arasındadır.  

Yemek Sepeti Kurye Maaslari

Yemek Sepeti Kurye Maaşları 2024

Yemek Sepeti, paket bonusu ve kilometre bonusu dışında çalışanlarına 17.000 TL ‘hoş geldin bonusu’ sunmaktadır. Ayrıca kadın çalışanlara özel ücretsiz ekipman ve arkadaşa önerme ile 7.000 TL ek maaş desteği sağlamaktadır.

Peki ‘Yemek Sepeti’ veya ‘Bana Bi’ kurye maaşları ne kadardır?

Yemek Sepeti kurye maaşları 2024 yılı itibarıyla aşağıdaki gibidir:

  • Yemek Sepeti’nde motorlu kurye maaşları 2024 yılı için, aylık ortalama 45.000 TL ile 60.000 TL arasında değişmektedir. (8 saatlik)

Yemek Sepeti yaya veya bisikletli olarak kurye istihdamı da sağlamaktır. Bu da vatandaşın aklında yaya kurye maaşları ne kadar sorusunu getirmektedir. Yaya kurye maaşı aylık ortalama 17.000 TL ile 22.500 TL arasında değişmektedir. 

Paket Taxi Kurye Maaslari

Paket Taxi Kurye Maaşları

Paket Taxi çalışanları esnaf kurye olarak da bilinmektedir. Paket Taxi çalışanları sabit bir maaş almaktadır. Paket bonusu almak için belirli sayıda paket taşımaları gerekmektedir.

Paket Taxi, kendi motoru olmayan kuryelere motor temini de sağlamaktadır. Kendi bünyesinde çalışanlarına kiraladığı motor, belirli bir süre kira bedelinin ödenmesiyle kuryeye ait olmaktadır.

Paket Taxi’de 12 saat çalışan bir kurye maaşı ‘sabit maaş+ paket bonusu’ şeklindedir. 2024 yılı güncel verilerine göre Paket Taxi kurye maaşı şu şekildedir:

  • Paket Taxi kuryeleri aylık ortalama 60.000 TL ile 75.000 TL arasında maaş almaktadır.

Vigo Motorlu Kurye Maaslari

Vigo Kurye Maaşları

Vigo adlı firma da yukarıdaki bahsettiklerimiz gibi motorlu kurye istihdamı sağlamaktadır. Firmadan firmaya değişiklik gösteren maaşlar, Vigo için aşağıdaki gibidir:

  • Vigo’da 12 saat çalışan motorlu kurye maaşları 2024 yılında aylık olarak ortalama 80.000 TL’dir.

Bunların yanı sıra, Scotty kurye maaşları da vatandaş tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Benzer şekilde Scotty kuryeler, 2024 yılında ortalama olarak 30.000 TL ile 50.000 TL arası maaş almaktadır.

Kendi Motoruyla Kurye Maaşları

Firmadan kiralanan motor ile kuryelik yapmak ve şahsi motorla kuryelik yapmak arasında maaş farkları bulunmaktadır. Çünkü paket firması, çalışana kiraladığı motorun bedelini maaştan kesmektedir.

Dolayısıyla ortalama 50.000 TL maaş alan bir motorlu kurye, kendi motoruyla çalışmıyorsa ortalama 40.000 TL maaş almaktadır.

Motorlu Kurye Nedir?

Motorlu kuryeler, kullandıkları motosiklet vasıtasıyla yemek, kargo, market alışverişi, belge vs. taşıyan ve siparişi veren tüketiciye ulaştıran kişidir.

Güvenilir ve hızlı bir şekilde tüketiciye ulaşan siparişler motorlu kuryeler tarafından teslim alınmakta, yeri geldiğinde hazırlanmakta ve paketlenmektedir. Kuryeler motor, ticari araç, bisiklet ve yaya olarak çalışabilmektedir.

Motorlu Kurye Nasıl Olunur?

Motorlu kurye olmak için herhangi bir eğitim şartı yoktur. Ancak kişinin motosiklet ehliyetine sahip olması gerekmektedir.

Motosiklet ehliyetine sahip olan kişinin sonrasında paket firmalarının açtığı başvuru formunu doldurması gerekmektedir. Bu görüşmede olumlu sonuç alan motorlu kurye adayları işe başlamaktadır.

Motorlu Kurye Çalışma Koşulları Nasıl?

Motorlu kurye çalışma şartları şu şekildedir:

  • Motorlu kuryelerin çalışma alanı, trafiğin içidir. Bu sebeple motor ekipmanlarının tam olması, güvenlik açısından oldukça önemlidir.
  • Motorlu kuryeler, ulaşımı tamamen engellemeyecek her türlü hava şartlarında çalışmakla ve hizmet vermekle yükümlüdür. Ancak bu şart, firmadan firmaya değişiklik göstermektedir.
  • Motorlu kuryeler, özellikle market siparişlerinde büyük yüklerle karşı karşıya kalmaktadır. Poşetleri müşterinin kapısına kadar götürmekle yükümlü olan motorlu kuryeler, bu sebeple fiziken yıpranabilmektedir.
  • Çalışılan bölgenin neresi olduğuna bağlı olarak iş yoğunluğu değişmektedir. Örneğin şehir merkezinde kuryelik yapan bir kişi mola vermeden çalışırken, ilçede veya nüfus yoğunluğunun az olduğu yerlerde çalışan kurye dinlenerek çalışabilme imkanı bulmaktadır.
  • Motor kuryelerin çalışma saatleri esnektir. Belirli koşullar altında çalışma sürelerini ve vardiyalarını kendileri belirlerler. 
Muhabir: Ömer ARAZ