Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Gürçamlar Mahallesi Kazıklı-Bozbük mevkiindeki ormanlık alanda, Salı günü akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ekiplerinin alevlerle mücadelesi gece boyunca kesintisiz devam etti.Yangının Didim sınırına yakın bir bölgede seyretmesi üzerine, Didim'den de bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Ekipler, engebeli arazi şartlarına rağmen alevleri kontrol altına almak için hem karadan iş makineleri ve arazözlerle hem de havadan helikopter ve uçaklarla müdahalesini sürdürüyor.

Milastaki Orman Yanginina Didimden Destek Sondurme Ekiplerin 678622 01F1Db

DİDİM ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN EKİPLERE ANLAMLI DESTEK

Söndürme çalışmalarında görev yapan personelin lojistik ihtiyaçlarını karşılamak adına komşu ilçe Didim'den anlamlı bir hamle geldi. Didim Ülkü Ocakları Başkanlığı, gün boyu zorlu şartlar altında çalışan orman işçileri ve itfaiye erleri için harekete geçti.

Şehitler anıtına karanfil bırakıldı, sergi açıldı
Şehitler anıtına karanfil bırakıldı, sergi açıldı
İçeriği Görüntüle

Didim Ülkü Ocakları Başkanı Osman Akyol ve beraberindeki heyet, hazırlanan gıda paketlerini bizzat yangın bölgesine götürerek sahada görev yapan personele dağıttı. Yetkililer, yeşil vatanı korumak için can siperane mücadele eden tüm ekiplerin her zaman destekçisi olacaklarını ifade etti.

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN