Siyasi kimliği kadar sosyal yönüyle de tanınan Burak Pehlivan, düğün, sünnet, mevlit, cenaze, açılış gibi birçok toplumsal etkinlikte varlığıyla dikkat çekiyor. Haftanın neredeyse her günü farklı bir mahallede, farklı bir etkinlikte görüntülenen Pehlivan, “Halkla iç içe olmak sadece makamdayken değil, her zaman önemlidir” diyerek bu duruşunun bilinçli bir tercih olduğunu vurguluyor.
GÖNÜL ADAMI
Aktif bir siyasi görevi olmamasına rağmen sahadaki varlığını sürdüren Pehlivan, pek çok kişinin gidemediği törenlere bizzat katılarak vatandaşlarla bire bir temas kuruyor. Katıldığı cenazelerde taziyelerini ileten, düğünlerde genç çiftlerin mutluluğuna ortak olan, sünnetlerde aileleri yalnız bırakmayan, esnaf açılışlarına çiçek gönderip fiilen orada yer alan Pehlivan, adeta bir gönül adamı olarak tanımlanıyor.
“BEN SADECE SİYASETÇİ DEĞİLİM”
Katıldığı bir etkinlikte yaptığı kısa açıklamada Pehlivan, “Ben sadece siyasetçi değilim. Aynı zamanda bir Aydınlı, bu toprakların bir evladıyım. İster sevinç olsun ister hüzün, vatandaşımızın yanında olmak boynumun borcudur. Çünkü siyaset sadece seçim dönemlerinde yapılan bir iş değildir. Asıl siyaset, halkla birlikte yürümek, onların derdine ortak olmaktır” dedi.
PARTİDE VE HALKTA KARŞILIĞI VAR
Katıldığı etkinliklerde gösterdiği samimiyet ve mütevazılıkla halkın takdirini kazanan Pehlivan, genç yaşına rağmen Aydın siyasetinde iz bırakmayı başarmış bir isim olurken, gittiği her yerde sıcak karşılanıyor, vatandaşın sorunlarını dinliyor. MHP tabanında hâlâ ciddi bir karşılığı olan Pehlivan’ın adı, olası bir seçimde, yeniden aday gösterilecek isimler arasında konuşuluyor.