Herkese merhaba. Çok değerli SES Gazetesi takipçileri hepinizi selamlıyorum. Sizlere bu hafta Paulo Coelho’ya göre bir çocuğun bir yetişkine her zaman öğretebileceği şeylerden bahsedeceğim. Bu bilgi sadece üç madde ama gerçekten çok değerlidir.
Eğer bir gün yolunuzu kaybederseniz bir çocuğun gözlerinin içine bakın. Çünkü bir çocuğun bir yetişkine her zaman söyleyeceği birkaç söz vardır. Ben çok severim çocukları. Şimdiye kadar çocuklarda beni sevmiştir. Şuanda da kendi çocuğuma öyle bir sevgiyle sarılıyorum ki dünyalar benim oluyor. Gerçekten babalık duygusu bambaşka bir şey. Nerde görsem bir çocuğu kucaklayasım gelir. Fakat yaşadığımız bu korona süreci veya yaşanan iğrenç olaylar yüzünden ne bir çocuğun saçını okşayabiliyoruz ne de kucaklayabiliyoruz. Çocuklarla gülün, şakalaşın ve eğlenin. Çocukların kendi dünyası vardır. O dünyayı görebilmek için her şeyimi verebilirim. Uyanınca sadece tek istediği şey oyun oynamak ne kadar masum değil mi arkadaş. Bir insanın en sevimli, masum ve temiz olduğu an çocukkendir.
Çocuklar ve yetişkinler yaşadığımız bu hayatı tecrübe etmek için farklı olaylardan geçerler. Çocukların çevreyi algılama şekilleri, düşündükleri, hissettikleri, yaşamak izledikleri yol, yetişkinlerin yaşamlarında barış, mutluluk ve yaşam memnuniyeti sağlamaya yardımcı olacak bazı önemli dersler içerir.
Evet arkadaşlar, Paulo Coelho’ya göre bir çocuğun bir yetişkine her zaman öğretebileceği üç şey vardır;
1. Nedensiz yere mutlu olmak.
2. Her zaman meşgul olabilecek bir uğraş bulmak.
3. Elde etmek istediği şey için var gücüyle savaşmak..