Cumhuriyet tarihinin en kritik, en kilit, milli beka açısından da en stratejik seçimlerinden biri olan 31 Mart mahalli seçimlerine sayılı günler kaldı. Türk Milleti bir kez daha tarihi iradesini sandığa yansıtarak beş yıllık süre için emaneti ehline teslim edecektir. Sağduyu ve birlikteliğin galip geleceği bir seçim olacaktır. 15 Temmuz FETÖ darbe ve işgal teşebbüsü bekamızın nasıl bir kuşatmaya alındığını, Türkiye'nin ne denli bir tehlikeyle karşı karşıya bırakıldığını halkımız görmüştür.

BEKA SORUNU GÖZ ARDI EDİLEMEZ Terör bir beka sorunudur, aksini iddia edenler ya terör sevici, ya teröristle işbirlikçi, ya da vatana kast eden ihanet şebekeleridir. Güney sınırımızda yaşanan karanlık olaylar, Türkiye'yi çökertme planları gözümüzün önünde yaşanırken emperyalist oyunlar devreye sokulurken bizim Beka sorunumuz mu var diyenler, ya bu yaşananları görmüyor, ya da bu ülkede yaşamıyorlar. Bizim Akdeniz’de ne işimiz var diyen CHP’li vekil hangi ruh halindedir. Akdeniz ve Ege de aleyhimize olacak şekilde gün geçtikçe artan bu husumet ve hukuksuzluk sarmalı ile oluşan tehditler vicdan sahibi her vatandaşımızı elbet rahatsız eder.

EKONOMİK SALDIRILAR DEVAM EDİYOR Bir yandan ekonomik saldırılar, bir yandan etnik ve mezhepsel provokasyonlar milli güvenliğimize yönelik her türlü tezgahlar milli bekamız için risk değil de nedir? Tüm bunlar gözler önündeyken, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin bekayla ne ilgisi var diyenlerin ya niyeti bozuk, ya da milli mensubiyetlerinde sorun vardır.
DÖNÜM NOKTASI Hal böyleyken,31 Mart 2019 Ülkemiz için bir dönüm noktasıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne uygun olan mahalli idareler yönetimlerinin teşkili ve tezahürü geleceğimiz için paha biçilemez değer ve öneme sahiptir. Yönetim Sisteminden kaynaklanan çarpıklık ve aksaklıklar yeni hükümet sistemiyle tamir edilmiştir. Bunun kalıcı olabilmesi için, yerleşip kökleşebilmesi içindir ki mahalli idareler seçimleri çok büyük önem arz etmektedir.
HUZUR VE İSTİKRAR Milli huzurumuzun istikrarı da ancak böyle sağlanabilir. Milli Bekanın güçlenmesi bununla mümkündür. Türk Milleti büyük bir badire atlatarak, son iki yüzyılın en vahim türbülansını ve sarsıntısını bertaraf ederek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini inşa etmiştir. Yeni bir rejim bunalımı, yeni bir toplumsal ve siyasal buhranın yeşermemesi için 31 Marttan Cumhur İttifakı zaferle çıkmalıdır. Bu millet inançlı, imanlı vefakâr ve fedakâr bir millettir. Herkesin bir hesabı olabilir. Hesaplar üstünde manevi bir hesabında olduğunu unutmamak gerekir.