Didim Engelliler Derneğinde ilk defa engelli başkan adayı Didim Engelliler Derneğinde ilk defa engelli başkan adayı
Aydın’ın 2014 yılında Büyükşehir olmasının ardından, Germencik’in Mursallı Beldesi, mahalleye dönüştü. Kapanan belde belediyesinin son belediye başkanı olan Hayri Altay, açıklamalarda bulundu. Mursallı’nın 1958 yılında belde olduğunu anlatan Altay, “O zamanki nüfus 3 bin 500 civarındaydı. Bir zamanlar beldemiz, para arttırıp devlete gönderiyordu. Şimdi nüfusu azaldı, ben görevi bıraktığımda 2 bin 49 nüfus üzerinden devletten pay alıyorduk. Ama gerçek nüfus bin 100 civarındaydı” dedi.

Mursallı’nın mübadil vatandaşların yaşadığı bir mahalle olduğu için dışarıdan çok göç almadığını kaydeden Altay, eğitim seviyesinin çok yüksek olmasından dolayı da nüfusunun azaldığını dile getirdi. Altay, Mursallı’ya emekli olan vatandaşların geldiğini belirterek, “Mahallemizin eğitim seviyesi çok yüksek. Okuyan çocuklarımız, dışarıya gidiyor. O yüzden nüfusumuz azalıyor. Ben ise emekli olmama rağmen mahallede kalıp, incir ve zeytin işi yapıyorum” ifadelerini kullandı.

Mursallı’nın mahalleye dönüşerek, belediye imkanlarını kaybettiğini söyleyen Altay, “Mursallı’nın belde olması vatandaş için çok iyiydi ama devlete ise ciddi bir yüktü. Şu anda belediyenin devlete maliyeti 1 milyon lirayı geçirdi. Nüfusu 2 binin üzerinde olan yerler yeniden belde yapılmalı. Örneğin Ortaklar, Acarlar gibi. Mursallı, mahalleye dönüşerek çok şey kaybetti ama devleti düşünerek söylüyorum tekrardan belde olmamalı” şeklinde konuştu.