'15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma töreni programlarının Kuşadası'nda ki adresi Atatürk Meydanı oldu. Düzenlenen törene Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Cem Koray Eryılmaz, Kuşadası İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Anıl Kosalı, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Rasim Demirelli, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Çağlayan Erdem, AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Fatih Sarıgöz ve yönetimi, MHP Kuşadası İlçe Başkanı Burakhan Taşdemir, İYİ Parti yönetimi, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, İlçe Müftüsü Halil Kara, mülki ve idari amirler ile vatandaşlar yoğun atılım gösterdi.
BİNLERCE KUŞADALI TEK YÜREK OLDU

Kuşadası İlçe Kaymakamlığı ve Garnizon Komutanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ile başlayan tören programı, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve Türk bayrağımızın göndere çekilmesiyle devam etti. Temsili olarak hazırlanan şehitliğe, katılımcılar tarafından 253 adet karanfil konulmasıyla süren program çerçevesinde, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Çağlayan Erdem ve İlçe Kaymakamı İbrahim Keklik tören konuşmaları gerçekleştirdi. İlçe Müftülüğü personeli tarafından, şehitlerimiz için Kur-an ve Hatm-i Şerif okunmasıyla devam eden program, okunan şiirler ve meydana kurulan dev ekranda 15 Temmuz belgeseli sinevizyon gösteriminin izlenmesi ile sona erdi. Program kapsamında, 15 Temmuz anısına düzenlenen fotoğraf sergisi ve ikramlar da alanı dolduran vatandaşlarla buluşturuldu. Anma Töreninin ardından alanda, STK’lar ve vatandaşlar tarafından dönüşümlü olarak temsili demokrasi nöbeti tutuldu. Demokrasi Nöbeti, 16 Temmuz 2026 Perşembe günü sabah ezanı ile sona erecek.
''BİZE DÜŞEN GÖREV ORTAK HEDEFLER ETRAFINDA KENETLENMEKTİR''

Tören kapsamında, açılış konuşmasını gerçekleştiren Kuşadası Belediye Başkan Vekili Çağlayan Erdem, ''Demokrasi yalnızca sandıkta tecelli eden bir irade değil, aynı zamanda hukukun üstünlüğüne, milletin iradesine ve ortak değerlerimize duyulan saygıyla hayat bulan bir yönetim anlayışıdır. Bu sebeple, demokrasimize ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerine yönelen her türlü müdahale, hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın, milletimizin ortak geleceğine yönelmiş açık bir tehdittir. Bizlere düşen en önemli görev; demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, laik ve demokratik Cumhuriyetimizi, temel hak ve özgürlükleri kararlılıkla savunmak ve tüm farklılıklarımıza rağmen ortak değerler etrafında kenetlenmektir.'' sözlerine yer verdi.

''MİLLETLERİ GÜÇLÜ KILAN EN ÖNEMLİ UNSUR BİRLİKTİR''
Kuşadası İlçe Kaymakamı İbrahim Keklik ise, konuşmasında, ''15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesiyle bir aradayız. 15 Temmuz 2016 gecesi, milletimizin iradesine yönelen hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ve aziz milletimizin kararlı duruşuyla bertaraf edilmiştir. O gece, farklı görüşlerden vatandaşlarımız tek yürek olmuş, demokrasimize ve bağımsızlığımıza sahip çıkmıştır. 252 şehidimizi rahmetle, 2.740 gazimizi minnetle anıyoruz. Unutmamalıyız ki milletleri güçlü kılan en önemli unsur birlik ve beraberliktir. Rabbim, ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günümüzü anıyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.'' dedi.






