Geçtiğimiz günlerde, Kuşadası’na sanat anlamında yepyeni bir soluk getirme amacı ile kurulan ve kısa zamanda da kent ve çevresinde yaşayan sanatçıları tek çatı altında toplamayı başaran, Kuşadası Homeros Şiir Kulübü ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Kuşadası Kaleiçi Sakarya Sokak’ta bulunan White Birds Art Centre’ın sanatsal atmosferinde düzenlenen şiir etkinliğine, Kuşadası başta olmak üzere çevresinden de çok sayıda davetli katılım gösterdi. Sunum ve yönetimini Homeros Şiir Kulübü Başkanı ve Eğitimci-Yazar Ali Gençli’nin üstlendiği organizasyonda, katılımcılar, güne özel olarak seçtikleri sevilen şiirlerini davetlilerle paylaştı. Davetliler arasından da şiir okumak isteyenlere söz verilen etkinlik, interaktif sohbet havasında devam etti. Ali Gençli, etkinlik sonrasında kitaplarını davetliler için imzaladı.

Demir direk çalan 2 hırsız yakalandı Demir direk çalan 2 hırsız yakalandı

Kusadali Sairler Homerosun Golgesinde Toplandi 465818 B76878E01D1D7900693C39Dc4C756B3D

HOMEROS’UN GÖLGESİNDE İLK ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİ

Homeros Şiir Kulübü Başkanı Ali Gençli, ‘Şiirin bir tutku olarak bütün yaşamımı sarıp sarmaladı diyerek başladığı sözlerine, ‘Bu nedenle şiir adına projeler düzenlemek ve şiir severlerle bir araya gelmek bende geleneksel bir hale geldi. Yaşadığım her kentte insanların sanata değer vermesinin o kenti güzelleştirdiğini düşündüğüm için Kuşadası’nda da bir çok etkinliğe imza attım. 2008 yılından bu yana biriktirdiğim şiir kitaplarıyla idealise ettiğim Homeros Şiir Kütüphanesi için girişimlerde bulunurken burada bir eksiklik hissettim ve Homeros Şiir Kulübü’nü kurduk. Bugün ilk etkinliğimizi de gerçekleştirdik. Göle atılan taşın kıyıya vuracak halkaları gibi bu etkinlikleri ve projelerimizi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Katılımdan gayet mutluyuz. Etkinliklerimiz hız kesmeden devam edecek. Katkı sunan ve katılan herkese teşekkür ederiz’ dedi.

White Birds Art Centre mekan sahibi Selim Alpaslan ise şiir dostlarına böyle bir etkinlikle ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, ‘Sanatla içiçe bir yaşamım olduğu için bu etkinlik beni fazlasıyla mutlu etti. Gönlünde sanat yatan herkesi etkinliklerimize davet ediyoruz’ dedi.

Kusadali Sairler Homerosun Golgesinde Toplandi 465818 183B72Cdb7F18625F4C960C75Fe701Ee

KUŞADALI ŞİİR DOSTLARI EN SEVİLEN ŞİİRLERİNDE BULUŞTU

Kuşadası’nın Sevilen Radyo Programcısı ve Gazeteci Belma Özgün, Mavi İnsan Mustafa Veli’ye ait ‘Aşk Üzerine’ şiirini davetlilerle paylaştı. Şiir dostları, yine, Bahattin Karakoç’a ait ‘Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman’ şiirin Güven Filiz’den dinlenirken, Kuşadası Homeros Şiir Kulübü Başkanı Ali Gençli’den, 2024 yılında basılan ‘Sana Firariyim Bu Gece’ kitabından sevilen şiiri Hoşçakal’ı dinledi. Fatma Şengül’ün babası Seyfettin Bayhan’a ait ‘Bir Ömürden Mısralar’ kitabından çıkan şiiri ‘İhtiyarlık’ güne farklı bir anlam katarken, Erdoğan Aksu’nun ‘Deniz Koptu Geliyor’ kitabından seçtiği, ‘Hafıza Kaybı İlanı’ şiiri de yine kendi sesinden dinlendi. Etkinlikte söz alan bir diğer isim ise, okuğu ‘Siz Aşktan Ne Anlarsınız Bayım’ şiiriyle Nurgül Çataldere oldu. Şairi, ‘Göbek Adım İsyan’ kitabından okuduğu, ‘Saymadım Sayamadım’ şiiri ile Yasemin Evren takip etti. Nazım Yılmaz’ın ‘Ben Kuşadasıyım’ şiiri yine büyük alkış alırken, bir diğer şair Doğan Karaağaç, ‘Gülümseyen Dalgalar’ şiiri ile güne renk kattı. Etkinlliğin son şiir paylaşımları Güzin Kertmen’in sesinden,’Sürgün Sevdalar’ ve Tülay Erenulu Akın’ın babası Mehmet Ali Erenulu’nun kitabından paylaştığı şiiri oldu.


 

Muhabir: Aylin Eser