Türkiye, kruvaziyer turizminde yakaladığı başarılı ivmeyi her yıl artırmaya devam ediyor. Ocak-Haziran döneminde, Türkiye limanlarına gelen 756 bin 455 kruvaziyer yolcusunun 504 bin 711'i Ege limanlarından giriş yaparken, bölge toplam yolcu trafiğinin yaklaşık üçte ikisini üstlendi.

Tarihi ve kültürel mirası, gelişmiş liman altyapısı ve Akdeniz rotalarındaki stratejik konumuyla Ege, uluslararası kruvaziyer şirketlerinin en çok tercih ettiği destinasyon olmayı sürdürdü.

Ege’nin lokomotifi konumundaki Kuşadası, özellikle inanç turizminin en önemli geçiş güzergahları arasında olma özelliği ile ilk sırada yer alırken, 334 bin 172 yolcuyla Türkiye'nin en yoğun kruvaziyer limanı unvanını da korumaya devam ediyor. Ödüllü liman, 2026 yılının ilk 6 ayında 204 kruvaziyer gemisini ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen binlerce turisti Kuşadası ile buluşturdu.

Kuşadası'nda yağmur bitti, gökyüzünde renk cümbüşü başladı!
Kuşadası'nda yağmur bitti, gökyüzünde renk cümbüşü başladı!
İçeriği Görüntüle

KRUVAZİYER TURİZMİNDE SON YILLARIN EN YÜKSEK RAKAMLARINA ULAŞILDI

Denizcilik Genel Müdürlüğü verilerinden edinilen bilgiye göre, geçen yıl limanlara gelen bin 375 kruvaziyer gemisiyle, 2 milyon 138 bin 136 yolcu ağırlayan ve son yılların en yüksek rakamlarına ulaşan Türkiye, kruvaziyer turizminde yakaladığı ivmeyi bu yıl da sürdürdü. Misafirlerine deniz üzerinde konaklama, yeme içme ve eğlenceyi bir arada sunan, liman kentlerinde oluşturduğu harcamalarla yerel ekonomiye katkı sağlayan kruvaziyer turizmi kapsamında yılın ilk 5 ayında Türk limanlarına 324 gemi yanaşırken, 455 bin 580 yolcu ağırlandı.

Korfezden Inanc Turizmine Akin Devam Ediyor 704526 037D38

​KRUVAZİYER TURİZMİNDE EFES VE MERYEM ANA ETKİSİ

Uluslararası kruvaziyer rotalarının Ege'yi seçmesindeki en büyük etkenlerin başında bölgenin sahip olduğu eşsiz tarihi ve inanç turizmi potansiyeli geliyor. Gemilerle Kuşadası'na gelen binlerce turist; dünya mirası Efes Antik Kenti'ni ve inanç turizminin en önemli merkezlerinden biri olan Meryem Ana Evi'ni ziyaret etmek için bölgeye akın ediyor.

Ege'nin, kruvaziyer turizminde en ön sıraları korumaya devam edeceğini belirten açıklaması ile kruvaziyer turizminin ülke genelindeki başarısını gözler önüne seren Selectum Blu Cruises Genel Müdürü Nilda Türe, Türkiye'ye gelen gemilerin büyük çoğunluğunun Ege'yi tercih ettiğine dikkat çekerek;"Türkiye ve Ege, uzun yıllardır en gözde durak. Çünkü Kuşadası'nda çok büyük bir artımız var; bu bölgede Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi yer alıyor. Misafirler aslında, bizim 'küçük Anadolu turu' dediğimiz bir tur kapsamında buraları çok ciddi ziyaret ediyorlar. Gemiden iniyorlar, Efes'e gidiyorlar, Meryem Ana'yı ziyaret ediyorlar. Bu kadar gemi dolusu insan bir anda şehre dağılıyor, çayını içiyor, yemeğini yiyor, kahvesini içiyor. Doğal güzellikleri gördüğü gibi kültürel güzelliklere de bir katkısı oluyor ve ülke tanıtımında çok büyük yeri var. Ege bu anlamda en ön sıraları korumaya devam edecektir." dedi.

Muhabir: AYLİN ESER