Sabahın erken saatlerinde tarlaya inen Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü Ayhan Temiz, çiftçileri ziyaret etti.

​Tütün tarımının en meşakkatli ve sabır gerektiren aşaması olan kırım vaktinde üreticileri ziyaret eden İl Müdürü Ayhan Temiz'e, Karacasu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rahmi Şendalgıç da eşlik etti. Temiz, tarlada olgunlaşan tütün yapraklarını üreticilerle birlikte tek tek toplayarak, bereketi sahada bizzat paylaştı.

Akılalmaz manzara: çöp evden 2,3 ton atık çıkarıldı
Akılalmaz manzara: çöp evden 2,3 ton atık çıkarıldı
İçeriği Görüntüle



Hasat sırasında çiftçilerle samimi bir sohbet gerçekleştiren Ayhan Temiz, tütün rekoltesi, güncel alım fiyatları, tarımsal desteklemeler ve kalite standartları üzerine üreticilerin görüş ve taleplerini dinledi. Temiz, tütün yapraklarını inceleyerek yeni sezonun bereketli ve bol kazançlı olması temennisinde bulundu.

RAKAMLARLA TÜTÜN ÜRETİMİ

​Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden alınan 2026 ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) verilerine göre il genelindeki tütün üretim tablosu şu şekilde:
​İl Geneli: 1.470 üretici, 16.978 dekarlık alanda tütün üretimi yapıyor.

​Üretimin Merkezi Karacasu: 658 üreticisi ve 11.268 dekar ekim alanı ile Karacasu, ildeki toplam tütün üretim alanının tek başına %66’sını karşılıyor.
​Bozdoğan Takipte: Karacasu'yu, 5.329 dekar ekim alanı ile Bozdoğan ilçesi takip ediyor.

​EMEĞE TEŞEKKÜR VE BEREKET DİLEĞİ

​Yaprak yaprak toplanan tütünlerin il ekonomisine sağladığı katma değere ve çiftçilerin nasırlı ellerindeki büyük emeğe vurgu yapıldı. Hasat sürecinin her aşamasında büyük emek harcayan üreticilerin çalışmaları yerinde görüldü.

​Tütün yapraklarını desteler halinde toplayan emekçi kadınların gayreti dikkat çekerken, tören sonunda toprağa değer katan, gecesini gündüzüne katan tüm üreticilere teşekkür edilerek; "Sezonumuz bereketli, ürünümüz bol olsun!" mesajı verildi.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI