Karacasulu ustalar tarafından üretilen toprak çaydanlık çayın lezzetine lezzet katıyor. Gerek odun ateşinde gerek mutfakta pişirilme özelliği ile çayın lezzetini arttıran toprak çaydanlık suyun kirecini de doğal bir şekilde süzmesiyle biliniyor.

Karacasulu ustalardan Yusuf Ekiz bu ürün hakkında, "Çaydanlığı 25-30 yıldır yapıyoruz. Türkiye genelinde tercih ediliyor. Kullanan herkes memnun. Mangalda, barbeküde ateşin kenarına koyup bu çaydanlıkta çay pişiriyorlar. Özel müşterileri var bu anlamda. Odun ateşinin yanında mutfaktaki ocakta, tüpte her yerde kullanılabiliyor. En önemli özelliklerinden bir tanesi de demlenirken suyun içindeki kireci çeker. Doğal bir şekilde suyu dolayısıyla suyu arıtmış olur. Suyun içindeki yabancı mineralleri kendine çekerek çayın içine vermez. Yani daha doğal daha saf bir çay içimi sağlar" ifadelerini kullandı.
46 YILLIK USTA
Çömlekçiliğin baba mesleği olduğunu söyleyen Ekiz, "Babamdan öğrendim. 46 yıldır bu mesleğin içindeyim. Tabiri caizse çekirdekten yetişmeyiz. Hayatımız bu meslekle geçti, karnımız bununla doydu. Çeşitli ürünler yapıyoruz. Bizim çocukluğumuzda sadece testi vardı. Biz Karacasu Bardağı deriz ona. Gün geçtikte zamana ayak uydurduk. Farklı ürünler yapmaya başladık. Güveç, cezve, çaydanlık gibi ürünler bu ürünlerden bazıları. Sipariş üzerine her ürünü yapıp müşterilerimize teslim ediyoruz. Toprak çaydanlık kullanımı kolaydır, lezzeti güzeldir. Kullanmasını bildikten sonra en sağlıklı şey toprak ürünler. İçinde hiçbir kimyasal yok. Üzerindeki beyaz süsleme de topraktan. İlçemiz için güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Herkesi Karacasu'ya bekliyoruz. Yaptığımız ürünleri Türkiye'nin her yerine gönderiyoruz. Topraktan yapmadığınız ürün yok. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Çaydanlık ve cezveye de güzel talep var" dedi.
TALEBE GÖRE BOYUTU TASARLANIYOR
Sözlerini sürdüren Ekiz, "Çaydanlığı 25-30 yıldır yapıyoruz. Türkiye genelinde tercih ediliyor. Kullanan herkes memnun. Mangalda, barbeküde ateşin kenarına koyup bu çaydanlıkta çay pişiriyorlar. Özel müşterileri var bu anlamda. Odun ateşinin yanında mutfaktaki ocakta, tüpte her yerde kullanılabiliyor. Kullanan herkes memnun. İlk defa kullanacak olanlar çekimser kalabiliyorlar ama alıştıktan sonra vazgeçemiyorlar. Toprakta pişen her şey lezzetli olur. Toprak çaydanlık da çaya ayrı bir lezzet, aroma katıyor. Kimyasal yok içinde ve doğal bir içim sağlıyor. Siyah çayın yanında Ihlamur ve çeşitli bitki çayları da pişirilebilir. Altlı üstlü modelleri var. Tek demlik olarak da kullanılabiliyor. Çaydanlığın boyutunu siparişe göre de tasarlayabiliyoruz. Kalabalık olduğu söyleyenlere daha büyük boy yapıyoruz, küçük isteyene küçük yapıyoruz" dedi.
ODUNDA DA KAYNAR TÜPTE DE
Ekiz sözlerini, "Odunda da kaynar, tüpte de. Sadece ilk etapta kısık ateşte başlasınlar kaynatmaya. Çaydanlığın vücudu ısındıktan sonra ateşi arttırabilirler. Özel müdavimleri var. Her yüklediğimiz toplu siparişte muhakkak çaydanlık da isteniyor. Bunun yanında bireysel olarak da sipariş verip alanlar var. Kullanmasını bildikten sonra yıllarca kullanabilirler. En önemli özelliklerinden bir tanesi de demlenirken suyun içindeki kireci çeker. Doğal bir şekilde suyu dolayısıyla suyu arıtmış olur. Suyun içindeki yabancı mineralleri kendine çekerek çayın içine vermez. Yani daha doğal daha saf bir çay içimi sağlar" şeklinde tamamladı.


            

            
                            
                            
                            
                


