Karacasu Kaymakamlığı yazılan yazıya istinaden ilçede jeotermal arandığı yönünde kendilerine gelen herhangi bildirim olmadığı, yapılan sondajların taş kömürü etüt ve sondaj çalışması olduğu cevabını verdi.

"ISRARLA KÖMÜR ARADIKLARINI SÖYLEDİLER"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, “Geçen meclisimizde ilçemizde açılan sondajların jeotermalle ilgisi olup olmadığı sorulmuştu. Bu endişelerimiz doğrultusunda meclis biter bitmez hemen harekete geçtik. Bu doğrultuda Kaymakamlığa yazılar yazdık. Bizim bu endişemizi sondajı yapan arkadaşlar da duymuşlar. Buraya gelip bizlerle ve Kenan Bey’le görüştüler. Israrla kömür aradıklarını, başka bir amaçları olmadığını söylediler” dedi.

"SONDAJLAR TAŞ KÖMÜRÜ ÇALIŞMASI"

Kaymakamlıktan gelen cevap, Yazı İşleri Müdürü Erdinç Büyükgümüş tarafından meclise okundu. Belediyenin yazmış olduğu yazıya Kaymakamlık tarafından, “Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü Aydın-Muğla Neojen Havzaları Kömür Arama Projeleri 20171 ve Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü Aydın-Muğla Neojen Havzaları Kömür Arama Projeleri 20181 yazılarının Kaymakamlığımıza ulaştığı görülmüş, Aydın-Muğla Neojen Havzaları Kömür Aramaları Projeleri kapsamında Karacasu ilçesi bağlı köy ve mahallelerinde 2017 yılında başlayan kömür aramalarına yönelik etüt ve sondaj çalışmaları kesintisiz devam etmektedir ve devam edeceği belirtilmiştir. Yukarıda belirtilen kömür arama etüt ve sondaj çalışmaları dışında Kaymakamlığımıza jeotermalle ilgili bildirilen herhangi bir etüt ve sondaj çalışması bulunmamaktadır” şeklinde yanıt verildi.
Muhabir: Yazar Silinmiş