Yürek burkan olay, Kuşadası'na bağlı Soğucak Plajı'nda akşam saatlerinde yaşandı. Denizde boğulma tehlikesi geçiren bir gencin yardım çığlıklarını duyan İngilizce öğretmeni Fatih Ergün, bir an bile tereddüt etmeden suya atladı. Ergün’ün tek düşüncesi, yaşam mücadelesi veren genci kurtarmaktı.
Ancak o sırada bölgede bir süredir etkisini sürdüren kuvvetli dalgalar ve rip akıntısı, bu kez Ergün'ü ölümle burun buruna getirdi. Akıntıya kapılarak kıyıdan uzaklaşan talihsiz öğretmen için çevredeki vatandaşlar seferber oldu.
ZAMANLA YARIŞ YETMEDİ
İhbar üzerine olay yerine Sahil Güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edildi. Zamanla yarışılan kurtarma çalışmasının ardından denizden çıkarılan Ergün'e ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Ambulansla Kuşadası Devlet Hastanesi'ne kaldırılan fedakâr öğretmen, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
OKULUNDAN DUYGULANDIRAN VEDA
Fatih Ergün'ün görev yaptığı Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi de yayımladığı taziye mesajıyla acıyı paylaştı. Açıklamada, Ergün'ün boğulmak üzere olan bir genci kurtarmaya çalışırken hayatını kaybettiği belirtilerek, onun fedakârlığının unutulmayacağı vurgulandı.
Mesajda, "Boğularak ölen şehittir" hadisine atıfta bulunularak, bir canı kurtarmak uğruna kendi canını feda eden öğretmen için Allah'tan rahmet dilendi. Ayrıca Ergün'ün cenazesinin memleketi Denizli'de toprağa verileceği belirtilirken, ailesine, öğrencilerine ve tüm eğitim camiasına başsağlığı dilekleri iletildi.


