İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Ertürk, MHP İl Başkanı Haluk Alıcık’ın ‘sabır’ açıklamasına tepki gösterdi.
Hükümete yönelik ağır eleştirilerde bulunan Ertürk, sabır çağrısının yapıldığı günlerde iktidara yakın kişilerin lüks içinde yaşadığını savunarak, “Adana’da AKP’li bir İl Başkan Yardımcısı, ihtiyaç sahiplerine yapacağı sözde yardım için, ayağında bir terlik bile olmayan yalınayak çocukların yanına 1.555 Euro’luk çizmesiyle gitti” dedi. Türkiye’de açlık sınırının 29 bin 828 TL, asgari ücretin ise 22 bin 104 TL olduğunu hatırlatan Ertürk, “Deveyi havuduyla götürenlerin milleti açlıkla sınadığı, üstüne yüzü bile kızarmadan sabır ve anlayış beklediği canım ülkem” diye konuştu.
“EKONOMİK ÇÖKÜŞÜ TERÖRLE MÜCADELEYE BAĞLAMAKLA OLMUYOR”
İktidarın beceriksiz politikaları nedeniyle ekonominin çöküşün eşiğinde olduğunu iddia eden Ertürk, MHP’nin Cumhur İttifakı ortağı olduğunu da hatırlatarak, Alıcık’ın ekonomik çöküşü terörle mücadele maliyetlerine bağladığını ileri sürdü.
Bazı gelişmeleri örnek gösteren Ertürk, Cizre Belediyesi’nin düzenlediği bir sempozyumda Barzani’nin silahlı korumalarla ağırlandığını, Papa’nın Türkiye ziyaretinde ise İznik’te ayin yaptığını ve külliyede ilahiyle karşılandığını belirtti. Ertürk, “Daha 1-2 ay önce bira kasalarından haç yaptı diye ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik-aşağılama’ suçlamasıyla 3 gencin gözaltına alındığı ülkemde, Papa 14. Leo İznik ve İstanbul’da ayin yaparken, bir de üstüne külliyede gelişinin şerefine ilahiler okutuldu” dedi.
“TERÖRLE KURULAN İLİŞKİLERİN BAHANESİ OLMAZ”
Ertürk, “Sayın Alıcık, merak etmeyin, bu halk elbette sabreder. Ancak; düne kadar ayakkabı numaralarını bile bildiğinizi iddia ettiğiniz teröristlerle ahbap çavuş ilişkilerinize, içinden çıkılamaz şekilde sürüklediğiniz sefalete sabreder. O sabır da ilk seçimde biter” diyerek sözlerini sert bir dille sürdürdü.





