Raporda en fazla iş cinayetinin yaşandığı ilin İstanbul olduğu vurgulandı. İstanbul'da 70 işçinin hayatını kaybettiği raporda yer alırken, bu şehri 33 işçi ölümü ile İzmir, 20 işçi ölümü ile Konya, 18’er işçi ölümü ile Bursa, Gaziantep ve Şanlıurfa takip etti.

EN FAZLA ÖLÜM İNŞAAT SEKTÖRÜNDE

Ölen işçilerin 13’ünün kadın, 16’sının çocuk ve dokuzunun mülteci-göçmen işçilerden oluştuğu raporda belirtildi. En fazla iş cinayetinin yaşandığı sektörün inşaat olduğu ifade edilirken, inşaat sektöründe 105 ölümün yaşandığı bilgisi paylaşıldı. Bunun yanı sıra, taşımacılıkta 58, tarım ve orman işkolunda 39, metal işkolunda 31, konaklama işkolunda ise 27 işçinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Raporda dikkat çeken bir diğer nokta ise son üç ayda en az 14 motokuryenin çalışırken hayatını kaybetmesi ve birçok motokuryenin de iş kazası sonucu yaralanmasıydı.

ÇOK SAYIDA İŞÇİ CAN VERDİ

Sektörel açıdan bakıldığında, son üç ayda en fazla ölümün sanayi sektöründe gerçekleştiği belirtildi. Sanayi sektöründe 177 işçinin hayatını kaybettiği raporda yer alırken, bunu sırasıyla inşaat sektörü ve hizmet sektörünün takip ettiği aktarıldı.

Ayrıca, raporda son üç ayda 4 çocuğun, 15-17 yaş aralığında 12 genç/çocuğun ve 18-25 yaş aralığında 57 genç işçinin hayatını kaybettiği bilgisi yer aldı.

Kaynak: ANKA