TRT'den Muhabir Niyazi Dölek ve Kameraman Muhammet Aksakallı'nın yaptığı habere göre:

Hacı adayları dualarla kutsal topraklara uğurlandı Hacı adayları dualarla kutsal topraklara uğurlandı

Uzmanlar, bu tür platformları kullananların adli bir soruşturma ile karşı karşıya kalabileceklerini belirtti.

Avukat Müge Doğan, konuyla ilgili olarak şunları ifade etti: "Ceza Kanunu'muzda ilgili bir madde bulunmaktadır. İnternet üzerinden şifreli veya şifresiz yayın yapan kuruluşların illegal bir şekilde bu yayınları kullananlar ve bu hizmeti sağlayanlar, menfaat sağlayanlar Ceza Kanunu'nda düzenlenen bir suç kapsamında yer almaktadır.”

Bu tür kullanımların tespit edilmesi halinde, hapis cezası ile karşı karşıya kalınabileceğine dikkat çekti. Doğan, “Kanun, karşılıksız menfaat sağlama suçunu düzenler ve bu suçun cezası, hem yayın yapanlar hem de izleyenler için 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasını öngörmektedir” şeklinde konuştu.

SADECE KULLANMAK SUÇ SAYILMIYOR

Ücretini öderken başka adli sorunlarla da karşı karşıya kalınabileceğine dair bir uyarı daha bulunmaktadır. Kaçak IP TV hizmeti sunan kuruluşlar, ödemeleri genellikle IBAN yoluyla almaktadır. Yani kullanıcılardan, kaçak platform hizmetinin ücretini kişisel bir hesaba göndermeleri istenmektedir.

Ip Tv Ve Kacak Yayin Kullananlar Dikkat Sonu Hapis Olabilir 452403 997246E5F3340D11003Bed0Efe1Ad489

Uzmanlar, bu konuda da dikkatli olunması gerektiğini vurgulamaktadır. Ödeme yapılan kişinin herhangi bir terör örgütüne veya suç örgütüne mensup olabileceğini düşünerek hareket etmek önemlidir. Bu durumda, başınızın belaya girebileceği ve yasal sorunlarla karşı karşıya kalabileceğiniz uyarısında bulunulmaktadır. Bu nedenle, bu tür ödemeleri yapmadan önce dikkatli bir şekilde düşünmek ve gerektiğinde yasal danışmanlık almak önemlidir.

"Kendinizi savcının karşısında bulabilirsiniz"

Avukat Doğan sözlerine şöyle devam etti:

''Genellikle bu tip ödemeler, herhangi bir açıklama yapılmaksızın yapıldığından… para gönderdiğiniz kişinin bir terörle irtibatı veya iltisakı tespit edilmesi halinde hesap hareketlerinden incelenmesinde sizin de eğer bu kişiye para gönderme, para alışverişi durumlarınız söz konusuysa bununla ilgili de yine savcının karşısında bulabilirsiniz kendinizi.”

Muhabir: ÖMER ARAZ