Ciltte meydana gelen hasarın onarılmasını sağlayan Hametan, krem ve pomad formunda bulunuyor. Hametan krem, sarı renkli tüpte; Hametan pomad mavi renkli tüpte satışa sunuluyor. Hametan krem fiyatı ise bu iki form için değişkenlik gösteriyor. Peki, Hametan krem ne kadar? Hametan krem güncel fiyatları ve faydalarını açıkladık!

Hametan Krem Fiyatı 2024

Hametan krem fiyatı kremin türüne göre değişlik gösteriyor. Hametan fiyatları genellikle 80 TL- 95 TL aralığında seyrediyor.

Hametan sarı krem fiyatı aşağıdaki gibidir:

  • Hametan krem eczane fiyatı güncel olarak 83,51 TL’dir.

Hametan krem mavi renkli fiyatı şu şekildedir:

Emekli maaşlarının zam farkının yatacağı tarih belli oldu Emekli maaşlarının zam farkının yatacağı tarih belli oldu
  • Hametan pomad fiyatı 2024 yılı itibarıyla 92,01 TL’dir.

Bu fiyatlar eczaneye göre ve günden güne değişiklik gösterebilir.

Hametan Krem Fiyat 2

Hametan Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Hametan krem fiyatını yazdık. Şimdi de Hametan kremin içeriğine ve ne için kullanıldığına bakalım…

Hametan, ciltte oluşan kuruluk, çatlak, kaşıntı, yanık gibi hastalıklarda kullanılır. Hametan, krem ve pomad formunda sunuluyor. Krem formu 30 gram, pomad formu ise 30 gram ve 50 gramlık alüminyum tüplerde satılıyor.

Hametan krem güneş yanığı, kuruluk gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan hamamelis virginianayı yapısında bulundurur. Ayrıca Hametan kremde setil alkol, stearik asit, gliserol gibi yardım maddeler etkendir. Bu maddeler sayesinde ciltteki hasarın onarımı gerçekleşir.

Hametan pomad, kreme göre daha yağlı bir yapıdadır. Hametan pomad kanamayı durdurucu ve iltihap giderici etkiye sahiptir. Pomadın etken maddesi hamamelis virginianadır. Aynı zamanda içeriğinde koyun yünü yağı, parafin, setostrearil alkol gibi yardımcı maddeler bulunur.

Hametan Krem Fiyat 5

Hametan Krem Ne İşe Yarar?

Hametan krem, cilt rahatsızlıkları yaşayan kişiler için kurtarıcı görevi görür. Ciltteki çoğu hastalığa iyi gelen Hametan kremin ne işe yaradığına bakalım.

Hametan kremin kullanıldığı alanlar şunlardır:

  • 1 ve 2. derece güneş yanıkları
  • Bebek, çocuk ve yetişkinlerde meydana gelen pişik
  • Ciltte meydana gelen tahriş, kesik ve çizik
  • Kuruyan ve çatlayan deri
  • Açık yaralar ve ameliyat yaraları
  • Yara izleri
  • Sivilce izleri

Bu belirtileri yaşayan kişiler Hametan kullanarak ilgili bölgeyi tedavi edebilirler. Ama Hametan’ı kullanmada önce mutlaka bir doktora danışılmalıdır.

Hametan Krem Fiyat 1

Hametan Sarı Krem Ne İşe Yarar?

Hametan sarı krem, Hametan’ın krem formunda satılan türüdür. 30 gramlık tüplerde bulunur. Güneş yanığı, 1 ve 2. derece yanık, pişik, çizik gibi cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Ayrıca emziren annelerin meme başı çatlaklarının bakımında etkendir. Nemlendirme özelliği olan Hametan krem, kuru bir cildi bulunan kişilerce tercih edilir. Hafif yapıda bulunan Hametan sarı krem su bazlıdır.

Hametan Mavi Krem Ne İşe Yarar?

Hametan mavi krem, pomad formundadır. 30 gram ve 50 gram tüplerde satışa sunulur. Sarı kremden farklı olarak içeriğinde kanama durdurucu ve iltihap giderici maddeler vardır. Bu doğrultuda enfekte olan cilt yaralarında Hametan mavi krem kullanılır. Yağ bazlı olan pomadın sarı kreme göre daha ağır bir yapısı bulunur.

Hametan Krem Fiyat 9

Hametan Krem Faydaları

Hametan, ciltte meydana gelen hasarı onaran ve cildi iyileştiren bir kremdir. Hametan krem hem dermotolojik hem de kozmetik olarak kullanılabilir. Hametan kremin bu iki alanda da cilde önemli faydaları bulunur.

Hametan kremin faydaları şunlardır:

  • Kuruyan cildi nemlendirir.
  • Yanıkları tedavi eder.
  • Ciltte meydana gelen tahrişi onarır.
  • Sivilce sonrası oluşan izleri yok eder.
  • Cilt tonunu eşitler.
  • Makyaj öncesi kullanıldığında makyajın daha kalıcı olmasını sağlar.
  • Cildin elastikiyetini artırır.

Hametan Krem Sivilcelere İyi Gelir Mi?

Cildinde sivilce bulunan kişiler Hametan’ın sivilcelere etkisini merak ediyor. Hametan sivilceleri ve sivilce lekelerini geçirme özelliğine sahiptir, sivilcelere iyi gelir. Ama yine de cilt yapısı Hametan için uygun olmayan kişiler bu kremi kullanmamalıdır. Bu nedenle Hametan kullanmadan önce mutlaka doktora danışılmalıdır.

Hametan Krem Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Hametan, nemlendirme özelliği olan bir kremdir. Ciltte oluşan kızarıklık, tahriş, kaşıntı gibi semptomları bu nemlendirici özelliği sayesinde yatıştırır. Kaşıntısı bulunan kişiler Hametan kullanarak bu belirtiyi azaltabilir.

Hametan Krem Fiyat 10

Hametan Krem Nasıl Kullanılır?

Hametan, cilt üstüne uygulanan bir kremdir. Hametan’ın etkili olabilmesi için gün içinde birkaç kez kullanılması gerekir.

Hametan, ince bir tabaka halinde cildin sorunlu bölgesini sürülür. Kremin bir yere bulaşmasını engellemek isteyenler, sorunlu bölgeyi gazlı bez ile kapatabilir.

Meme başlarının tedavisi için Hametan’ı kullanan emziren anneler, her emzirmeden sonra meme başlarına bu kremi uygulamalıdır.

Hametan Krem Yan Etkileri

Hametan krem fiyatları ve kremin faydalarının ardından Hametan’ın yan etkilerine bakalım.

Hametan kremin içeriğinde bulunan maddelere alerjisi olan kişilerde bazı yan etkiler görülebilir. Hametan’ın yan etkilerini yazalım.

Hametan kremin bu zamana kadar görülen yan etkileri şunlardır:

  • Deride meydana gelen döküntüler
  • Dil, dudak, gırtlak ve yüzde oluşan şişme

Bu yan etkiler seyrek şekilde görülür. Yine de bu etkileri yaşayan kişiler kremi kullanmayı bırakmalı ve mutlaka bir doktora görünmelidir.

Hametan Krem Yüze Sürülür Mü?

Hametan’ın kullanım alanları merak edilen konular arasındadır. Hametan, vücudun her bölgesine sürülebilir. Yüze sürülen Hametan, nemlendirici özelliğiyle cildin kuruluğunu giderir.

Hametan Krem Dudağa Sürülür Mü?

Hametan’ın en çok kullanıldığı alanlardan biri dudaklardır. Hametan, dudakta oluşan uçukların ve çatlakların tedavisinde kullanılır. Özellikle sivilce tedavisi gören kişilerin dudaklarında meydana gelen çatlaklar için Hametan önerilir

Muhabir: Ömer ARAZ