Demokratik Sol Parti (DSP) Kuşadası İlçe Örgütü, olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Parti binasında düzenlenen genel kurula partililerin yanı sıra Aydın İl Başkanı Cemil Köroğlu da katıldı. Bir dönemdir başkanlık görevini yürüten Sefa Özcan, genel kurulda başkanlık görevine yeniden aday olmadı. Kenan Tünk liderliğindeki tek liste ile seçime gidildi. Seçimde kullanılan geçerli oyların tamamını alan Tünk, Kuşadası İlçe Örgütü’nün yeni başkanı oldu. Kendisine destek veren herkese teşekkür eden İlçe Başkanı Tünk, “Partimizin başarısı için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

CHP OYLARI SABİT BİR PARTİ”

Tünk ve yönetimini seçimlerinden dolayı tebrik eden İl Başkanı Köroğlu da, CHP ve AK Parti’yi hedef aldı. CHP’nin DSP’yi AK Parti ile birlikteymiş gibi göstermeye çalıştığını iddia eden Köroğlu, "Kesinlikle böyle bir şey yok. Bu, bunların uydurmasıdır. CHP, kurulduğu günden beri bir kez iktidar oldu o da rahmetli Bülent Ecevit döneminde. Oyları yüzde 25'te badanaj ediyor. CHP oyları sabit bir parti. Onun içindir ki DSP'yi elinden geldiğince kötülüyor ki oy potansiyeli kendi tarafına gelsin" şeklinde konuştu.

“ÜLKEDE BEREKET OLUR”

Köroğlu, 1999 seçimlerinde DSP’nin birinci parti olduğunu ve hükümet oluşturduğunu hatırlatarak, “CHP o dönem baraj altında kalmıştır. Bu dönemde inşallah DSP mecliste olacaktır. Çünkü memurun, işçinin, köylünün, emeklinin herkesin DSP’ye ihtiyacı var. Bu, bir Türkiye gerçeği. DSP geldiğinde ülkede bereket olur, herkesin yüzü güler. Neden mi? Bizim dönemimizde çeyrek altın 32-33 liraydı, şimdi o paraya bir kilo patlıcan alıyorsunuz. Yani ülke nereden nereye gelmiş. Bu çok kötü bir yönetimin sonucu. AK Parti dönemindeyiz” dedi.

YÖNETİM KURULU


İlçe Başkanı Kenan Tünk liderliğindeki Yönetim Kurulu Ahmet Metin Ölçer, Oya Günendi, Mustafa Adalı, Sefa Özcan, Yaşar Karadeniz ve Nesrin Yenice'den oluştu.