Küçükadaspor Kulübü tarafından kamp yapması için Kuşadası'na davet edilen TSV Havelse Takımı’nın genç yaş grupları futbolcularının konakladığı bir otelde yapılan basın toplantısına Kulüp Başkanı Türk İş İnsanı Adil Arslan, Kuşadası Küçükadaspor Kulübü Başkanı Özkan Yavaşer, TSV Havelse Altyapı Antrenörü Süleyman Aydın ve HAile Birliği Başkanı Sascha Bühling katıldı.


AMATÖR BİR KULÜBÜN ARTIK ALMANYA'DA KARDEŞ KULÜBÜ VAR


Kuşadası'nda altyapının futbolcu fabrikası olarak bilinen, bugüne kadar başta Süper Lig ekipleri olmak üzere Dünyada ve Türkiye'de verdiği, önlerini açtığı genç futbolcularla, U-14 takımı ile Aydın iline ilk kez Türkiye 3.’lüğü getiren, ilçenin gururu olan alt yapı takımı Kuşadası Küçükadaspor Kulübü Başkanı Özkan Yavaşer yaptığı açıklamada, bugüne kadar yetiştirdikleri futbolcuları, verdikleri kulüpleri aktardı. Küçükada Spor Kulübü olarak sporcularla gurur duyduklarını ve önlerine açmaya devam edeceklerini belirtti. Kulüp hakkında bilgilendirme yapan Yavaşer, "Aydın ili genelinde genç takımlar arasında organize olan tek takımız. Küçükadaspor’u daha iyi yerlere nasıl getiririz diye çalışıyoruz. Bu arada Altınordu Futbol Kulübü ile felsefe kardeşliği pilot takım anlaşması imzalandık. Süper Lig takımlarıyla da direkt temaslarımız görüşmelerimiz oluyor. 30 yıldır yaz tatillerini Kuşadası'nda geçiren, Hannover’de yaşayan, futbolun içinden gelen iş insan Adil Bey kulübümüz hakkında iyi fikirlere sahip olmuş, karşılıklı görüşmeler yaptık. Hannover ile Kuşadası arasında spor temalı gençlik köprüsü kurulmasına vesile oldu. Gençlere önem verdiğini ve Adil Beyin bir amatör kulübü profesyonel bir kulüp haline getirdiğini gördük. Biz de ondan çok şey öğrendik. Bunun neticesinde ondan çok şey öğrendik kendisine teşekkür ederiz. Bu ikili ilişkilerimiz onların buraya gelmesiyle pekişti, biz de oraya giderek gençlerimizi oraya götürerek bilgilerini becerilerini arttıracağını inanıyoruz, bu dostluğun sürmesini istiyoruz. Artık Kuşadası'nda bir amatör kulübün Hannover’de bir kardeş kulübü var, bu dostluk çerçevesinde onların oyuncularını biz Küçükadaspor olarak burada misafir edeceğiz, bizim oyuncuları oraya gönderip onlar misafir edecekler, bilgi ve becerilerini geliştirecekler. Çocukların geleceklerine dokunuyoruz ve onların daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz" dedi

DOSTLUĞUN, KARDEŞLİĞİN, BARIŞIN PEKİŞMESİNE KATKI


Organizasyona sponsor olan iş insanı kulübün başkanı Adil Arslan da, Kuşadası'na geliş amaçlarını açıkladı. Küçükadaspor’daki gelişmeleri, yapılanmayı ve yaptıklarını yakından takip ettiklerini, kendilerine olan öz güveni gördüğünü söyleyen Arslan, "Küçükadaspor’un son zamanlardaki başarıları ve Kuşadalı genç yeteneklerin ligde üst sırada yer alan takımlara transfer olmaları benim için önemli etken oldu. Umarım düzenlediğimiz etkinlik, Almanya ve Türkiye’deki genç futbol yeteneklerinin buluşması ve ortak çalışmalarla hem sporun hem de dostluk ve kardeşliğin daha da güçlenmesine katkı sağlar. Kuşadalı yeteneklerin hakkettikleri yerlere gelmeleri bizler için gurur kaynağı olur” ifadelerini kullandı. Arslan, oluşturulan Hannover-Kuşadası köprüsü ile teknik, taktik, disiplin, sevgi ve saygı çerçevesindeki tüm oluşumlarda gençlerin yolunu açacaklarını, Alman ve Türk sporcuları arasında bağları kuvvetlendirip ülkeler arasında yeni programlar planlamayı amaçladıklarını söyledi. Oluşturulan dostluk köprüsü ile Kuşadalı genç sporcuların Hannover’de antrenman ve hazırlık maçları yapması, gurbetçi yetenekli futbolcuların da anavatanlarında bu imkanı yaşamalarını sağlamak için ilk adımı attıklarını belirtti. U16 ve U17 gençlerin Kuşadası'nda hazırlık maçları yaparak Türk ve Alman dostluğunun pekişmesine katkı sağlayacağını dile getirdi.