Efeler’in Fatih Mahallesi İzmir bulvarı üzerinde hizmete açılan tıbbi laboratuvarda, tıp sektöründen 10 kişi istihdam ediliyor. Özel bir organizasyonla açılışı gerçekleşen merkezin açılışına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da katıldı. Başkan Çerçioğlu, laboratuvarı gezerek sunulan hizmetle ilgili bilgi aldı. Daha önce İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 5 yıl boyunca başhekimliğini yapan, Biolap Laboratuvarlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Doktoru Tuncay Batur, İzmir’de 4 şube ile hizmet veren merkezin 5’nci şubesini Aydın’a açmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

MAĞDURİYETLERİ ÖNLÜYORUZ

Tıbbı test için Aydın’dan İzmir’e hasta akını olduğunu dile getiren Batur, “Aydın’dan İzmir’e gelen vatandaşların, çok fazla yol geldikleri, ateşli çocuklarını getirdikleri ve mağduriyet yaşadıklarını gördük. Aldığımız sinyaller bizi Aydın’da şube açmaya itti. Henüz bir aydır burada faaliyette olmamıza rağmen merkezimize çok ciddi bir rağbet görüyoruz. Buraya gelenler çok şaşırıyor. Burada aldığımız testler, insan eli değmeden barkodlanan tüplerde son teknoloji biokimya cihazlarımızdan geçirilerek sonuçlar online olarak bilgisayarın altyapısına işleniyor. Testler, İzmir’e gönderilmeyip sonuçlar bu merkezden alınıyor. Doktorlar e-imza ile kendi şifreleriyle sonuçlara ulaşabiliyor. Özellikle troid, guatr, PCR ve aşağı antikor test sonuçlarının aynı gün içerisinde çıkması hastalarımızı memnun ediyor. Haftanın 6 günü, resmi bayramlar da dahil olmak üzere merkezimiz burada hizmet veriyor” dedi. İzmir’deki laboratuvarlarda, yurtdışından gönderilen numunelerin test sonuçlarında yüzde 100 doğruluk başarısı yakaladıklarını dile getiren Batur, yılda 5 milyon test üretimiyle üniversite büyüklüğündeki laboratuvara sahip olduklarını da ifade etti.

BEBEK DOSTU

Sağlık Bakanlığı’nın ‘bebek dostu’ laboratuvar unvanına da sahip olduklarının altını çizen Batur, “Aydın’da ihtiyacı olan hastalara ve doktorlara ekonomik ve hızlı bir şekilde çözüm ortağı oluyoruz. Laboratuvarımızın en önemli özelliği ise bebek dostu olması. Bebeklere yönelik özel kan alma numune kaplarının kullanılması, bebek hemşirelerinin istihdam edilmesi laboratuvarımızın bu unvanı almasını sağladı. Buradaki hedefimiz çocuklara ve bebeklere ailelerine sorun yaratmadan numune alımı gerçekleştirmek. Annelerin süt emzirme eğitimleri de burada hemşirelerimiz tarafından veriliyor. Merkezimizde bebek alt bakımı ve emzirme odası da mevcut. Laboratuvarımızın temel ilkelerinden biri de kadın, çocuk ve engelli odaklı olmasıdır. Laboratuvarımızın birçok işletmeden farklı olarak zemin katta olması sebebiyle engelli hastalara kolay hizmet sağlama konseptiyle faaliyet gösteriyoruz” diye konuştu.