AK Parti Aydın İl Tanıtım ve Medya Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Erol Arıkan, yaptığı yazılı açıklamada, CHP İl Başkanı Ali Çankır'ın "Milletin sorunlarını en iyi bilen ve bu sorunları çözüme kavuşturacak parti, Cumhuriyet Halk Partisi'dir” sözlerine cevap verdi. CHP'nin itiraz ve eleştirilerine rağmen İstanbul Havalimanı, Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Marmaray, Yusufeli Barajı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve FSM Köprüsü'nün hayata geçtiğini belirten Arıkan, bu yatırımların milletin sorunlarına çözüm olduğunu söyledi.

“ALKIŞLAYACAK HALİMİZ YOK”


İl Başkan Yardımcısı Arıkan, CHP'nin ülkenin kalkınmasına fayda sağlayacak tüm adımların önünde en büyük set olan parti olduğunu iddia ederek, "Hatta bunu, ‘Bu hükumet dünyanın en doğru işini bile yapsa bizim alkışlayacak halimiz yok.’ sözleriyle ilan etmediniz mi? Menderes, Boğaz’a köprü kurma niyetini açıklar açıklamaz ilk karşı çıkan CHP olmadı mı? İstanbul’da yeni caddelerin açılmasına, Menderes döneminde gündeme gelen GAP Projesi’ne, barajlara ve yollara ilk karşı çıkan yine CHP olmadı mı? Tüm bu yatırımlar milletimizin sorunlarına çözüm noktasında hayat bulan yatırımlar değil mi? Öyle ki 1957 yılında Menderes; Barbaros Bulvarı, Büyükdere Caddesi, Vatan Caddesi, Millet Caddesi ve Edirne asfaltını açarken, Vatan Caddesi’nin genişliğine ‘Uçak mı indireceksiniz?’ diyenler CHP’liler değil miydi? Keban Barajı için ‘Kurbağalara göl olacak.’, 1. Boğaz Köprüsü için ‘Yıkılır, bu köprüden mutlu azınlık geçecek.’ diyerek, 2. Boğaz Köprüsü ve 3. Boğaz Köprüsü'ne de karşı çıkanlar CHP’liler değil miydi? Bugün bölgemizdeki güç dengesini değiştirecek, her yıl on milyarlarca dolar kazandıracak" Kanal İstanbul projesi için "Kesinlikle yaptırmayacağız" ifadelerini kullanan sizin partilileriniz değil mi?" dedi.

“HANGİ SOMUT ADIMI ATTI?"


Aydın ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Arıkan, şunları kaydetti:
"Yerele gelecek olursak Aydın’ımızın hangi sorununa çözüm ürettiniz? Hangi projeniz ile Aydın’ımıza, vatandaşlarımızın yaşam standartlarına somut bir şekilde katma değer kattınız? AK Parti’li belediyelerimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı ile su tarifelerinde en az KDV indirimi kadar bir indirim yaparak vatandaşlarımızın yanında olarak enflasyonla mücadeleye katkıda bulunurken sizin CHP’li belediyeleriniz Aydın’ımızda enflasyonla mücadele noktasında hangi somut adımı attı?"

İMAMOĞLU ÜZERİNDEN ELEŞTİRİ


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden CHP’yi eleştirmeye devam eden Arıkan, “İstanbul’da sel felaketi yaşanırken Bodrum’da tatil yapan, deprem olunca Erzurum’a kayak yapmaya giden, İstanbul’u kar esir alırken İngiltere Büyükelçisiyle lokantada balık keyfi yapan anlayış mı sizin millete hizmet etme politikanızı temsil ediyor?” şeklinde konuştu. AK Parti hükümetinin güçlü Türkiye’nin müreffeh yarınlarına yol çizdiğini, milletin refahını artırdığını, ülkeyi 2023 hedeflerine adım adım taşıdığını, eğitimden ticarete kadar her alanda oluşturduğu bütçeleri verimli bir şekilde yatırım, üretim ve istihdama dönüştürdüğünü ve her hafta bir büyük hizmetin açılışını yaptığını dile getiren Arıkan, CHP’nin ise hangi soruna çözümü olduğunu sordu.

“MİLLETİN PARTİSİ AK PARTİ’DİR”


Açıklamasını Arıkan, “Unutmayınız gerek 2023 seçimlerinde gerekse de sonrasında yine kazanan milletin iradesi olacak, milletin iradesi de kararını heykel siyaseti yapanların tarafında değil gerçekten milletin sorunlarını bilen ve bu sorunlar noktasında çözümler üreterek eser ve hizmet siyaseti yapan tarafta olacak. Hâsılı bu ülkede eser, hizmet, icraat üreten bir parti varsa o da milletin partisi AK Parti’dir ve bunu da unutmayınız milletin sorunlarını da en iyi bilen ve bu sorunları da en iyi şekilde çözüme kavuşturan parti de AK Parti’dir” sözleri ile tamamladı.