Aydın’da Muay Thai ve Kick Boks branşında mücadele eden öğrenciler, elde ettikleri başarılarla kentin gururu oldu. Geçtiğimiz hafta İstanbul’da gerçekleştirilen ve 38 ülkeden toplamda 600 sporcunun katıldığı Muay Thai Avrupa Şampiyonası'nda Efeler Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenimine devam eden Efeler Halk Eğitim Merkezi kursiyeri Fadime Özkan, 45 kilogram sıklette Avrupa Şampiyonu oldu. Efeler Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenimine devam eden Efeler Halk Eğitim Merkezi kursiyeri Elif Hayriye Yılmaz ise Avrupa üçüncülüğü elde etti. Birçok spor dalıyla ilgilenen Elif Hayriye Yılmaz ayrıca geçtiğimiz günlerde Ordu'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda da ter döktüğü 56 kilogramda Kick Boks K1 Türkiye ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

ŞAMPİYONALARA DAMGA VURDULAR

Geçen ay Ordu'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda Efeler Halk Eğitim Merkezi kursiyeri Nefise Atalay, yarıştığı 56 kilogram kategorisinde Kick Boks K1 Türkiye Şampiyonu olarak altın madalyanın sahibi oldu. 65 kilogram kategorisinde Kick Boks Şampiyonası’nda ringlere çıkan bir diğer Efeler Halk Eğitim Merkezimizi kursiyeri Rabianur Uslu kazandığı gümüş madalya ile birlikte Aydın’a kazandırılan madalyalara bir yenisini daha ekleyerek Türkiye ikincisi oldu. Kick Boks Şampiyonası’nda başarısı ile Aydın’ın ismini podyuma yansıtan bir diğer sporcu olan Efeler Halk Eğitim Merkezimizin kursiyeri Fadime Atalay 60 kilogram kategorisinde Kick Boks K1 Türkiye 3'üncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

OKUMUŞ TEBRİK ETTİ

Muay Thai'de demir yumruklarını konuşturup Avrupa Şampiyonu ve Avrupa 3'üncüsü olan öğrenciler ile Kick Boks'ta ringlerin tozunu attırıp Türkiye Şampiyonu ve Türkiye 2'incisi olan öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş'u ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdürü Okumuş, öğrencilerle yakından ilgilenerek başarı öykülerini dinledi. Eğitim öğretimde başarının sadece akademik olarak değerlendirilemeyeceği, her öğrencinin ilgisi ve kabiliyeti doğrultusunda yetiştirildiğinde gelecek vaat ettiğini belirten İl Müdürü Okumuş, özellikle genç yeteneklerin bu anlamda ülkemiz için çok önemli olduğunu ifade ederek getirilen her madalyanın Aydın'a ayrı bir değer ve önem kattığını söyledi. İl Müdürü Okumuş, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik edip ödüllendirdi. Öğrenciler de desteklerinden dolayı Okumuş’a teşekkür etti.