Bıyıklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası, olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Bıyıklı Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıya Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahattin Çetindoğan, Aydın Demirciler Odası Başkanı Muhammet Ali Künkcü, Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, Aydın Tamirciler Odası Başkanı Hasan Eyefçi, Aydın Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Kamil Tavil, Söke Kahveciler Odası Başkanı Ali Öztürk, Söke Marangozlar Odası Başkanı Murat Elgin, Nazilli Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç ve çok sayıda esnaf katıldı. Esnafların yoğun ilgi gösterdiği genel kurulda, divan başkanlığını AYESOB Başkanı Çetindoğan üstlendi. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Bıyıklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Kozalı, ülke olarak koronavirüs salgınından dolayı zor günler geçirdiklerini belirterek, salgından bir an önce kurtulup normal hayata dönme temennisinde bulundu. Kozalı, hayatını kaybeden esnaflara Allah'tan rahmet, sağlığı bozulan esnaflara da acil şifa diledi.

TEŞEKKÜR ETTİ


Son olarak Şubat 2018'de yaptıkları genel kurulda, esnafların oylarıyla göreve seçildiklerini, görev sürelerinin güzel ve onurlu bir çalışmayla sona erdiğini belirten Başkan Kozalı, yeni bir genel kurulda esnafların huzuruna çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Esnafların iş ve işlemlerini kolaylaştıracak sayısız çalışmaya imza attıklarını anlatan Başkan Kozalı, "Kurum ve kuruluşlarla iş birliğimizi en üst seviyede tuttuk. Esnafımızın her ortamda talep ve sorunlarını dile getirdik. Maddi durumu iyi olmayan esnafımızın yüksek öğretim gören çocuklarına burs yardımı yapılmasına katkı sunduk. Salgından etkilenen esnafımızın kredi borcunun ertelenmesi ve hibe desteğinden yararlanması için girişimde bulunduk. Belediye dükkanlarını kullanan esnafımıza kira kolaylığı sağlanması için gayret ettik. Tüm çalışmalarda esnaflarımıza eşit şekilde hizmet ettik. Bize yardımcı olan ve çalışmalarımıza ışık tutan Belediye Başkanımız Sayın Nedim Kaplan’a, Birlik Başkanımız Sayın Selahittin Çetindoğan ve yönetimi ile personeline çok teşekkür ediyoruz" dedi.

TEK LİSTEYLE SEÇİME GİDİLDİ


Genel kurulda yönetim ve denetim kurullarının ibra edilmesinin ardından mevcut Başkan Salih Kozalı liderliğindeki tek liste ile seçime gidildi. 21 yıldır başkanlık görevini yürüten Kozalı, seçimde aldığı oylarla güven tazeledi.

YÖNETİM VE DENETİM KURULLARI


Kozalı başkanlığındaki Yönetim Kurulu Yılmaz Meze, Suat Aykut, Özer Sarıçoban, Mustafa Öztoklu, Hüseyin Taşkın ve Serdar Aygün'den oluştu. Denetim Kurulu'na da Ahmet Acar, Durmuş Karaman ve Cihan Özkan seçildi. Öte yandan Bıyıklı'da yılın ahisi seçilen Şinasi Kömürcüler ile esnaflar Ali Demirel, Ahmet Çökek ve Ramazan Türkeri’ye plaket takdim edildi.