Mehmet Sarıdedeoğlu Gürol Turhan ve Mustafa Aydın'ın mazeretli olarak katılmadığı, müdürlüklerden gelen ek gündem maddeleri ile komisyonlara havale edilen 26 konunun ele alındığı toplantı yaklaşık 1 saat sürdü. Kuşadası'nın önemli değerlerinden olan Necati Korkmaz mikro minyatür müzesinin giriş ücretlerinin güncellenerek; öğrencilere 20, vatandaşlara 40 lira olması fiyat ile tarife komisyonunda görüşülmesi ve incelenmesi oybirliği ile kabul edildi

KKTC'NİN GİRNE İLE KARDEŞ ŞEHİR OLUNACAK

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Girne şehri ile ilişkileri başlatmak dostluk ve özellikle turizm, eğitim, kültür, ekonomi ve enerji alanlarında işbirliği, bilgi ve deneyim paylaşımı, eğitim kurumlarındaki öğrencilerin karşılıklı değişim ve etkileşimi, sivil toplum kuruluşları ve turizm türleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ortak projelerde teknik ve idari konularda işbirliği sağlanması amacıyla kardeş şehir belediye olunması oybirliğiyle kabul edildi.

DAHA TEMİZ BİR KUŞADASI İÇİN 2 KUMSAL TEMİZLEME ARACI DAHA

Kuşadası’nın 40 kilometrelik sahil şeridinde özellikle yaz sezonunda artan kirliliğin önüne geçebilmek ve ziyaretçilere çok daha hijyenik bir tatil olanağı sunabilmek amacıyla Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün 2 adet kumsal temizleme aracı satın alınması talebi, Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda oybirliği ile kabul edildi.

ARYA'DA 3 MİLYONLUK SERMAYE ARTIRIMI

Kuşadası Belediyesi’nin öz iştiraklerinden olan Arya A.Ş’nin sermayesi, yapmakta olduğu ve yapmayı planladığı yatırımlarda kullanılmak üzere 3 milyon Türk Lira artırılması talebi muhalefetin ret oyuna çoğunlukla kabul edildi. Başkan Günel komisyonda ret veren Cumhur ittifakı'nın meclis üyesi Ali Rıza Efe her seferinde red verdiğini buna neden red verdiğini sorması üzerine Ali Rıza Efe, bugüne kadar ARYA'nın bütçesi, yatırımları, gelir gider tablosunu istediklerini fakat alamadıklarını söylemesi üzerine Başkan Günel ise vermek zorunda olmadıklarını ama da yine vereceklerini söyledi.

BÜYÜKŞEHİRDEN KUŞADASI'NA BİR YATIRIM DAHA

Mülkiyeti Kuşadası Belediyesi'nde bulunan Hacıfeyzullah Mahallesi otogar karşısı benzinlik arkasında bulunan parselin tapusu ile birlikte Aydın Büyükşehir Belediyesine verilmesine, Büyükşehir'in buraya otizm merkezi ve kreş yapmak için yatırımda bulunacağı söylemesi Cumhur ittifakı'nın neden tapu ile verildiğini sorması üzerine Belediye Başkanı Günel, Büyükşehir'in de kendilerine yarış arabasını verdiğini tapusunu da alacaklarını söyledi. Başkan Günel, büyükşehirin yatırım yapılmasında nasıl bir sıkıntı olacağını sorarken, Kuşadası'nın menfaatine her türlü yatırma açık olduklarını ifade etti. Konunun plan bütçe ve hukuk komisyonunda görüşülmesinden sonra oy çokluğuyla kabul edildi.

“SALDIRI AÇIK BİR BİÇİMDE CANA KASTTIR”

Toplantının sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan’a yönelik olarak gerçekleştirilen silahlı saldırı ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Ömer Günel, ortada açık bir biçimde cana kast olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: “Ne yazık ki saldırıyı gerçekleştiren meczubun kendini haklı çıkarmak için yaptığı paylaşımları destekleyen bazı kişiler olduğunu görüyoruz. 3 yıllık Kuşadası Belediyesi yönetimimiz sırasında pek çok kez denetim geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz. Bütün bu denetimler neticesinde hakkımızda açılmış bir tek soruşturma dahi bulunmuyor. Ben bu saldırı ile ilgili olarak dedikodu üreten kişilere yalnızca empati yapmalarını tavsiye ediyorum. Ne zaman bir haksızlığa ve iftiraya uğrarsanız lütfen empati yapın. Pandemi demedik, deprem demedik, canımızı dişimize taktık, Kuşadası’nda 25 yıldır yapılmayanı yaptık. Bütün bunları görmezden gelerek bir meczubun iddialarını ağzına dolayıp dedikodu yapmak her şeyden önce ayıptır, günahtır. Bizim yönetimimize kimse topla, tüfekle, silahla, tehditle, şantajla iş yaptıramaz. Bu görevi ahlakım ile bitirir 2 buçuk yılın sonunda da çeker giderim. Kimseye de eyvallahım olmaz. Allah’a bir tek can borcumuz var. Kimse bize böyle bir tehditle gelmesin. Bu meczup daha önce de belediye başkanlığı yapan bir şahsa benzer bir saldırıda bulundu. Bu saldırı üzerinden dedikodu üreten kişiler de şunu söylemek istiyorum ki, aynı şey sizlerin de başına gelebilir. "
Mart ayı meclisinin 1 Mart Salı günü saat 16.00'da yerinin daha sonra belirleneceği bir yerde toplanmasına karar verildi.