AK Parti'den ayrılıp Gelecek Partisi'ne geçen Aykut Özsu, yeni partisinde Efeler İlçe Teşkilat Başkanlığı'na getirilmişti. 14 aydır sürdürdüğü görevinden istifa eden Özsu, kısa süre önce BBP saflarına katılmıştı. Özsu, atandığı Efeler İlçe Başkanlığı görevinden de sağlık sorunlarını gerekçe göstererek ayrılma kararı aldı.

“MAKAM SEVDAM YOK”


İstifası ile ilgili açıklamalarda bulunan Aykut Özsu, "Kısa süre önce yaşadığım sağlık sorunlarımın artarak nüksetmesi ve 2 aylık tedavi sürecimin olmasından dolayı partime faydalı olamayacağımı düşündüğüm için makam sevdam olmadığı için Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Şunu bilmenizi isterim ki sahalara daha güçlü, daha enerjik, daha sağlıklı bir şekilde dönmem için bu kararı vermek zorundaydım” dedi.


CUMHUR İTTİFAKI VURGUSU


Özsu, Cumhur İttifakı’ndan asla ayrılmayacağını vurgulayarak, “Cumhur İttifakı’nın ölene kadar hizmetkârı olacağıma, bu bayrak, bu millet için son nefesime kadar çalışacağıma şerefim ve namusum üzerine ant içerim. Saygılarımla” ifadelerini kullandı. Öte yandan Özsu'nun BBP Efeler İlçe Başkanlığı'na atanmasında büyük rol oynayan Saim Özyürek de, Aydın İl Başkanlığı'ndan ayrılarak, Milli Yol Partisi'ne katıldı.