“Deveci Başkan” lakabıyla tanınan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya önceki gün yaptığı açıklamada deve güreşi festivali yapılan 8 ilin belediye başkanına çağrıda bulunarak, “Artık festival yapmak çok zor. Belediye başkanlarının desteği olmazsa bu işler zor oluyor. Yani belediye başkanları desteklerse bu devecilik kültürü yaşar. Bunun yaşaması için belediye başkanlarının elini taşın altına koyması lazım. Yaşaması lazım bu kültürün. Bu kültürü yaşatmak için güreşi yapan 8 vilayetin belediye başkanlarının sahip çıkması lazım. Ben deveci başkan olarak bu konuda rica ediyorum” demişti.

İRİK, “TEK DERDİ DEVE”

Devecilik kültürünün yaşaması için 8 ilin belediye başkanına yapılan çağrıyı Belediye Meclis Üyesi Hatice İrik eleştirdi. Devecilik başta olmak üzere kültürel değerlere sahip çıkmanın önemli olduğunu söyleyen İrik, “Sadece deve değil, tüm kültürel değerlerimize sahip çıkalım elbette ama sayın başkanın seçildiği günden bu yana tek derdi deve. Bir belediye başkanının önceliği deve olmamalı. Sayın başkan deveye sahip çıktığı kadar, tarıma ve sanayiye de sahip çıksa İncirliova cazibe merkezi haline gelirdi. Alt yapıda, üst yapıda birçok problemi olan İncirliova’nın beş yılı heba oldu” dedi.

“YATIRIMCI GELMEYEN İLÇE OLDUK”

İlçenin coğrafi konumu itibariyle yatırımcılar için çok önemli avantajlar sunduğuna inandığını ifade eden Hatice İrik, “Bizim tarımsal üretim kapasitemiz yüksek. Konumumuz nedeniyle sanayi yatırımlarının cenneti olabiliriz. Belediye Başkanımız yatırımcılara sanayiden gıdaya, dijital ekonomiden, sağlık sektörüne kadar katma değeri yüksek ürünlerin ilçemizin teknolojik dönüşü noktasında öncülük etmesi gerekirken deve için çağrıda bulunuyor. İncirliova yatırımcı gelmeyen bir ilçe haline geldi” diye konuştu.