Hedeflerinin yurt dışı pazarına açılmak olduğunu söyleyen OMF Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Gül, “OMF Tarım LTD. ŞTİ ile S.S. Karacasu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında eski tekel binalarındaki zeytin işletmesinin faaliyete geçirilmesi konusunda bir antlaşmaya varılmış bu antlaşma kapsamında kooperatif ve Karacasu’nun çıkarları ön plana alınmış ilçemize iyi bir işletme kazandırılmıştır. OMF Tarım’ı Murat Yıldırım, Osman Gün ve Fuat Ünsal’la birlikte kurduk. Şirketimizin ismi de kurucuların baş harflerinin bir araya gelmesiyle oluştu. Patentini aldığımız Afrodit markasıyla üretimlerimizi yapıyoruz. Buharkent Organize Sanayi Bölgesinde bize uygun bir yer gösterilse de biz memleketimizde bu işi yapmayı daha uygun bulduk. İlçe insanımıza katkı sunmak istedik. Bugün Karacasu Ziraat Odasıyla yaptığımız protokol sonucu oluşturduğumuz bu tesise 2,5 milyon yatırım yaptık. Dönemsel olarak 10 kişiye kadar iş olanağı sağlıyoruz. Bu sezon 60 ton zeytin tatlandırdık. Yurt dışı bağlantılarımızı kurduk. Bu çalışmalarımız da önümüzdeki günlerde başlayacak” dedi.

ÇİFTÇİNİN ÜRÜNÜ DEĞERLENİYOR


Sözlerini sürdüren Gül, “5 yıllık planımızı yaptık. Zeytin’in yanına turşu, kuru gıda ve meyveyi de ekleyeceğiz. Kekikten bala kadar tüm ürünlerimizi markamız adı altında pazarlayacağız. Yeni tesisimizin içinde yağ sıkım yeri de olacak. Bugün 10 kişiye iş veriyoruz ama 5 yıllık süreçte 50 kişiye kadar çıkmayı hedefliyoruz. 25 Eylül’de başladık. Sezonluk üretimimiz 60 ton. Biz şu ana kadar Denizli, İzmir ve Antalya’daki bir iki otel dışında hiçbir yerle pazarlama çalışması yapmadık. Buna rağmen iki günde 185 kova mal sevkiyatı yaptık. 120 tonluk tatlandırma tankı kapasitemiz var. Bunu da arttırmak bizim elimizde. Kırma, çizme ve paketleme makinamız var. Afrodit’in marka ve patent haklarını aldık. Tüm zeytin türlerinde piyasadaki fiyatın 25 kuruş üzerinde fiyat verdik. Müstahsil faturalarını da keserek desteklenmelerden de yararlanmalarını sağladık” dedi.

HEDEF YURT DIŞI PAZARI


Hedefleri hakkında da bilgi veren Gül, “Dilimlenmiş ürün bayiliğimiz var, iki tane büyük şarküteri zincirimiz var, Pamukkale’deki 5 yıldızlı oteller var, Denizli’de de iki büyük toptancımız var. Çıkardığımız ürünleri bayilerimize teslim ediyoruz. Pazarcı, market, şarküteri ve ev dışı tüketim olacak şekilde bayilikler verdik. Onlar mal teslimlerini gerçekleştiriyor. Avusturya, Almanya, Fransa’ya numune gönderdik. Olumlu geri dönüşler aldık. Geçen hafta Avusturya’dan misafirlerimizi ağırladık. Çok beğendiler. Tamamının ihracat malı olduğunu söylediler. Yeni yerimizde pastörize ürüne yönelik makinalarımızı da alacağız. Nijerya ve Dubai’den çok ciddi bir teklif aldık. Bunu da gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.