Parti binasında CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, Kadın Kolları Başkanı Pınar Üvez, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Akif Gencay, Yönetim Kurulu üyeleri, parti üyeleri ve muhtarlarla bir araya gelen Süleyman Bülbül ziyaretin sonunda gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. İlk olarak Karacasu ve Aydın özelinde konuşan Bülbül, “Bir dizi ziyaret için Karacasu’ya geldik. Karacasu’dan memnunuz. Geçen hafta gelen anket sonuçlarına göre Karacasu’da CHP birinciliğini devam ettiriyor. Oy akışı devam ediyor. Aydın’da da birinci partiliğimiz anketlerden belli. Aydın’ın en büyük sorunu tarım. Sulama, kuraklık, maliyetler sebebiyle çiftçiler tarımı bırakma noktasına geldi. Bir üre gübre, bir dap gübresi, 2 bin 400’den 14 bin 700’e çıktı. Elektriğin geldiği nokta ortada. Desteklemelerin ödenmemiş olması önemli bir sorun. 2020’nin buzağıya ilişkin destekleme primleri daha yeni ödendi. Benzine, mazota gelen zamlardan dolayı artık çiftçi ekim yapamıyor. 2002 yılında 26 milyon 470 bin hektar tarım alanı ekilebilirken şu anda 23 milyon hektar tarım alanı ekilebiliyor. 3 milyon hektarda tarım yok. Aydın’da 37 bin hektar tarım alanı 3 yıldan beri ekilemiyor. Neden çiftçide para yok, destek yok. Mazot yükselmiş, zirai ilaçlar yükseldi. Yem fiyatları 16 ayda 36 kez zam aldı. Çiftçi üretemiyor, havyan üreticisi zor durumda. Bu durumda gıda zincirlerinde sıkıntı var. Tarım kenti Aydın’da çiftçilerimiz mutsuz” dedi.

“İKTİDARA GELİYORUZ”

Sözlerini sürdüren Bülbül, “Siyasi iktidar tercihlerini halktan, emekliden, çiftçiden, esnaftan, işsizden yana değil zenginden yana yapıyor. Aydın-Denizli Otoyolu’nu genel bütçeden yapın dedik. Siz Euro üzerinden Aydın-Denizli Otoyolu’nu peşkeş çekiyorsunuz. Güzergah değişiklikleri yapılan yerlerde zeytin ağaçları, incir ağaçları kökleniyor ve kamulaştırma bedeli ödenmemiş durumda. Çiftçinin yanında olmak durumundayız. İktidara geliyoruz. Bunda bir şüphemiz yok. Aydın’da birinci partiyiz. Türkiye genelinde de yapılan son dört ankette birinci parti çıktık. Millet İttifakı olarak yüzde 51’i aşacağız. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın ortaya çıkardığı aday olacak. 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın adayı olacak” dedi.

“SANDIKTAN KAÇIYORLAR”

10 Ocak Gazeteciler Günü’ne de değinen Bülbül, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum ama şunlara değinmek istiyorum. Bugün Türkiye’de 41 gazeteci ifade özgürlüğünü kullandığı için cezaevinde. Basın özgürlüğü anlamında 183 ülke arasında 153’üncü sırada. Türkiye’de gazeteciler ifade özgürlüklerini kullandıkları için cezaevine gidiyorsa bu demokrasi olmadığını gösteriyor. Basın yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü güç ama oluşturulan yandaş basınla halkın haber alma özgürlüğü de engelleniyor. Bizim iktidarımızda basın özgürlüğünü sağlayacağız. Türkiye bugünleri aşacak. Sandık istiyoruz ama sandıktan kaçıyorlar” ifadelerini kullandı.

“49 YILLIĞINA VERMEK, VATAN TOPRAĞINI SATMAK DEMEKTİR”

Bülbül sözlerini, “20 Aralık’ta verdiğimiz araştırma önergesi vardı. Dolar 18’e çıktığında kimler dolar bozdurdu, 12’ye indiğinde kimler dolar aldı? Araştırma önergemiz MHP ve AK Parti’nin oylarıyla reddedildi. 31 Aralık’taki Dolar çıkış inişlerinde dolarlar kimlere satıldı? Yine reddedildi. Ama bunların hesabını yargı önünde verecekler. TBMM’de halkın talepleri konuşulmuyor. Çiftçinin, esnafın, işsizin, emeklinin talepleri TBMM’de konuşulmuyor. Bizim verdiğimiz yasa teklifleri komisyonlara indirilmiyor. AKP Sarayın talimatlarıyla gelen yasa tekliflerini geçiriyor. En son Mersin ve Antalya limanlarımız 5’li çeteye ve Katarlılara peşkeş çekildi. Tüm itirazlarımıza rağmen yasa teklifi AKP ve MHP’nin oylarıyla geçti. Düşünebiliyor musunuz Mersin ve Antalya Limanı 49 yıllığına 5’li çete ve Katarlılara peşkeş çekildi. Bir yeri 49 yıllığına vermek ne demektir, vatan toprağını satmak demektir. Biz buna karşıyız. İktidara geldiğimizde bu satışların hepsini iptal ettireceğiz” şeklinde tamamladı.