Aydın’daki ziraat odalarının başkanları son günlerde başta gübre olmak üzere tarımdaki diğer girdi maliyetlerindeki artışa bağlı çiftçinin içinde bulunduğu durumu görüşmek üzere Ankara’da temaslarda bulundu. Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, Köşk Ziraat Odası Başkanı Veli Tuna, Germencik Ziraat Odası Başkanı Şahabettin Çapakcıoğlu, Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, Bozdoğan, Ziraat Odası Başkanı Galip Özel, Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Yüksel Yılmazoğlu, Kuyucak Ziraat Odası Başkanı Abdullah Sevgi ve diğer ilçelerin ziraat odası başkanlarından oluşan heyet, önce AK Parti milletvekilleriyle ardından Tarım ve Orman Bakanlığı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüştü.

MECLİSE TAŞIYACAKLAR


Aydınlı heyetin, bir sonraki durağı ise CHP Aydın milletvekilleri oldu. CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız ile Meclis’te bir araya gelen ziraat odalarının başkanları, çiftçinin içinde bulunduğu durumu anlatıp destek talebinde bulundu. CHP’li vekiller, Aydın için tarımın çok önemli olduğunu belirterek çiftçilerin yaşadığı zorlukları Meclis’te gündeme taşıyacaklarının sözünü verdi.

ÇİFTÇİYE DESTEKLER ARTTIRILMALI


Ziyaretlerin temel amacının tarımdaki artan girdi maliyetleri olduğunu belirten Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, “Son bir yıl içerisinde başta gübre, akaryakıt, tarım makineleri, elektrik, tohum ve diğer kalemler olmak üzere tarımda kullanılan her şeye ciddi oranda zam geldi. Talebimiz; ilgililerden engellenemeyen fiyat artışlarına karşın çiftçiye verilen desteklemelerin arttırılması. Bu amaçla Ankara’da temaslarda bulunarak gerek iktidar, gerekse muhalefet milletvekillerini ayırt etmeksizin sorunlarımızı iletiyoruz” dedi.